Review: Cut Up – Wherever They May Rot – Metal Blade Records – Release: 24-03-2017

Review: Cut Up – Wherever They May Rot – Metal Blade Records – Release: 24-03-2017.

Cut UpCut Up is ontstaan uit de assen van het legendarische Vomitory die met “Opus Mortis VIII” (2011) hun laatste wapenfeit lieten zien. Drummer Tobias Gustafsson en zanger/bassist Erik Rundqvist van Vomitory zochten twee gelijkgestemden en vonden die in gitarist Anders Bertilsson (ex Coldworker) en zanger/gitarist Andreas Björnson (ex Fetus Stench). Dit is het tweede album na hun debuut “Forensic Nightmares” uit 2015.

Vanaf opener ’From Ear To Ear’ is het wel vrij duidelijk wat we voorgeschoteld gaan krijgen: up tempo death metal met het typische geluid zoals we dat kennen van de oudere Zweedse death metalbands. De luisteraar wordt niet echt rust gegund de eerste paar nummers en het tempo gaat er meteen flink in. Pas bij het titelnummer ‘Wherever They May Rot’ gaat het tempo iets omlaag.

Na het groovende en mid tempo ‘Vermin Funeral’ gaan de band verder waar ze gebleven waren en gaat het tempo er weer in met ‘By Hatred Bound’. Qua grunts hebben de beide zangers wel veel van elkaar weg, maar zit Andreas Björnson in de iets minder lage regionen en is beter verstaanbaar. In ‘In The Aftermath’ zit ook wat meer groove dan de rest van de nummers en is dan ook gelijk één van de nummers die blijft hangen in je kop.

Ik hoor wel een behoorlijke verbetering ten opzichte van het vorige album, maar nog steeds is het vrij standaard Zweedse death metal wat we hier voorgeschoteld krijgen. Ik ben van mening dat de heren beter kunnen dan dit. Slecht is het niet, maar wel verre van origineel.

Score: 3,6 uit 5

Tekst: Marcel Klaster

Related posts

Review: Memoriam – For The Fallen – Nuclear Blast – Release: 24-03-2017

LiveReviewer

Review: Lamb of God – Lamb of God – Nuclear Blast – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Last Autumn’s Dream – Paintings – AOR Heaven – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3