Review: Cyanide Paradise – Reach For The Stars – Eigen beheer – Release: Out now

Review: Cyanide Paradise – Reach For The Stars – Eigen beheer – Release: Out now.

Cyanide Paradise is een Nederlandse melodische death metal band die geïnspireerd is door bands zoals Scar Symmetry, Devin Townsend, Amon Amarth en Mors Principium Est. De band is dit jaar geformeerd door Jeff en Martin die hiervoor ook al samen in een band zaten.

Cyanide Paradise is:
Martin Vos – Gitaar en zang
Jeff Wennekes – Bas
Linn Liv – Zang

Reach For The Stars

Wat opvalt aan de line up is dat er een drummer mist. Een tweede gitarist is er inmiddels al wel gevonden in Sebastiaan Pongers die niet meespeelt op deze EP. De drumpartijen op deze EP zijn ook duidelijk hoorbaar door een drumcomputer ingespeeld. De insteek van deze EP, die in eigen beheer is uitgebracht, is dan ook een indruk te geven van welke richting de band op wil om vervolgens de line up te complementeren en verder aan nummers te werken voor een eerste optreden.

Beginnummer ‘Subatomic’ geeft al een goed idee wat de band kan, met melodische gitaarpartijen en de grunt van zangeres Linn die wat doet denken aan de begindagen van Angela Gossow bij Arch Enemy. Heel spannend klinkt het nog niet, maar daar komt met het tweede nummer ‘Enlightenment’ verandering in. Lekkere tempowisselingen en gitarist Martin die af en toe een stukje meebrult. ‘Pestilence’ trekt gelijk fel van leer en heeft een lekker log geluid, maar het melodische aspect blijft aanwezig en ook een gitaarsolo wordt niet geschuwd. Afsluiter ‘Reach for the Stars’ heeft naast de al voorgenoemde elementen ook een lekkere groove, waardoor stil zitten er niet bij is.

Conclusie:
Even door de wat mindere productie heen kijkend hoor je een voor zo’n jonge band toch al behoorlijk volwassen geluid. Dit is een band waar we nog zeker van gaan horen. Vandaag werd bekend gemaakt dat drummer Fabrizio de Marco aan de band is toegevoegd en de line up nu compleet is.

Tracklist:
1. Subatomic
2. Enlightenment
3. Pestilence
4. Reach for the Stars

Tekst: Marcel Klaster

Related posts

Review: Bloodbath – The Arrow of Satan is Drawn – Peaceville Records – Release: 26-10-2018

LiveReviewer

Coalchamber – Rivals – Napalm Records – Out Now

livereviewer

Review: Terror – Total Retaliation – Nuclear Blast – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3