Review: Dalkhu – Lamentation and Ardent Fire – Godz Ov War Productions – Release: Out now

Review: Dalkhu – Lamentation and Ardent Fire – Godz Ov War Productions – Release: Out now.

Dalkhu is voor mij een onbekende band, echter bestaan ze al sinds 2003. Eerst als Wrath of Surt, later als Dalkhu. “Lamentation and Ardent Fire” is hun tweede full length en komt uit via Godz Ov War Productions.

Dalkhu is:
Lucerus – Zang
J.G. – Gitaar en basgitaar
Kalki – Drums

 

Lamentation and Ardent Fire
DalkhuDit is dus mijn kennismaking met de band uit Slovenië. En een aangename! Ze spelen black metal en dan niet van die gepolijste soort. Ze spelen rauwe, overwegend snelle, black metal. De iets ingetogener stukken zijn direct een heel stuk atmosferischer, wat wel een heel mooi effect geeft.

De teksten zijn van poëtische aard en heel duister. Dat past precies bij de muziek. Er is ontzettend goed over de muziek in z’n geheel nagedacht. Zo is het album opgenomen in de Nightside Studio in Slovenië, behalve de zang, die is opgenomen in de Truga Studio. Gemixt is het geheel in de Nightside Studio, echter de mastering is in Zweden gedaan, in de Endarker Studio. Er is voor een mooi coverontwerp gezorgd door Misantropic Art.

Zowel fans van Satyricon en Abigor, maar ook zeker fans van Marduk en zelfs (oude) Behemoth zullen dit een mooi album vinden. Zo hier en daar hoor ik er ook invloeden van Batushka in. Zo divers is het!

Conclusie:
Deze eerste kennismaking met Dalkhu smaakt naar meer. Ik hoop ze ooit eens live te kunnen aanschouwen. Gods Ov War Productions heeft een klasseband in huis gehaald. Voor fans van ongepolijste, maar toch sferische, black metal zeker een aanrader.

Score: 3.9 uit 5

Tracklist:
1. Profanity Galore
2. I Am
3. Rime
4. A Race Without Hope
5. Gaps Of Existence
6. The Dead Sleep With Their Eyes Open
7. Night

Links:
Dalkhu Facebook
Godz ov War Offical
Godz Ov War Facebook

Tekst: Frank Joustra

Related posts

Review: God in a Cone – Earth My Prison – Selfreleased – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Wolfheart – Shadow World – Spinefarm Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: At The Gates – To Drink From The Night Itself – Century Media – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3