Review: Darkthrone – Underground Resistance – Peaceville Records – Release 25 februari

Darkthrone – Underground Resistance – Peaceville Records – Release 25 februari

Darkthrone, ooit begonnen als een thrash band daarna een grote naam in de second wave of Black Metal. Je weet wel met namen zoals Mayhem, Burzum en vele andere bekende uit die roerige tijden in het hoge noorden. Toch zijn ze niet trouw gebleven aan hun rauwe black metal sound. Er werd op latere leeftijd flink geflirt met punk en heavy metal invloeden. Voor de één blasfemie, voor de andere een welkome verandering!

Darkthrone is:

Fenriz – Drums, Vocals (background), Bass, Guitars (occasionally)
Nocturno Culto – Vocals, Guitars, Bass

Underground Resistance
De plaat is een mengelmoes van invloeden. Zo komt het in ieder geval op mij over. Neem de rauwheid van een Bathory of Venom afgewisseld met Obituary achtige taferelen. Zijn dit de enige genres die je op je bordje krijgt geschoteld? Nee, mix er ook nog een dosis Hammerfal bij in en je kunt spreken van een stevige pot metal.

Even opgelet nu! Dit alles hierboven is niet negatief bedoelt. Waar sommige mensen dit zullen wijten aan een identiteitscrisis, gooi ik het op de bereidheid tot experimenteren. Iets wat heel goed uit de verf komt. Neem een “Valkyrie“ dat toch wel neigt naar de wat oudere Darkthrone, alleen nu met een veel betere productie en cleane strot. De stem is misschien niet altijd loepzuiver, maar goed het past wel bij de rauwheid die dit alles uitstraalt. Darkthrone weet mij te boeien met dit album!

Heerlijk is het ook “Leave No Cross Unturned” wat begint met een heerlijke heavy metal scream en vervolgens heerlijk doordendert in rauwe heavy metal. Halverwege wordt het tempo omlaag geschroefd en zitten we midden in Celtic Frost achtige taferelen!

Conclusie:
Fenriz en Nocturno nemen ons hier mee op een epische rit door meerdere lagen van metal. Dit alles is heerlijk rauw uitgevoerd! Darkthrone laat horen nog steeds een behoorlijke impact te kunnen maken op het metalwereldje!

Score 4 uit 5

Track Listing:
1. Dead Early
2. Valkyrie
3. Lesser Men
4. The Ones You Left Behind
5. Come Warfare, The Entire Doom
6. Leave No Cross Unturned

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Report: FRONTIERS ROCK FESTIVAL – 3 MAY 2014, MILANO ITALY day 3

livereviewer

Ihsahn – Das Seelenbrechen – Candlelight Records – Release 21-10-2013

livereviewer

Enslaved: Lyric video for Thurisaz Dreaming released

LiveReviewer
UA-17622028-3