Review: Dawn of Disease – Worship the Grave – Napalm Records – Release: Out Now

Review: Dawn of Disease – Worship the Grave – Napalm Records – Release: Out Now.

Dawn of Disease is een deathmetal band uit Osnabrück, opgericht in 2003. “Worship the Grave” komt vier jaar na “Crypts of the Unrotten” uit. Zelf geven ze aan vooral beïnvloed te zijn door bands als Entombed en Dew-Scented.

Dawn of Disease is:
Tomasz W. – Zang
Olli K. – Gitaar
Lukas K. – Gitaar
Christian W. – Basgitaar
Christian T. – Drums

Worship the Grave
dod_worshipthegrave_300dpiVoor mij ligt het nieuwe album van Dawn of Disease, getiteld “Worship the Grave”. Opgenomen in de Woodshed Studio, alwaar, onder andere, Triptykon, Dark Fortress en Obscura hun albums ook hebben opgenomen. Volgens hun eigen biografie zijn ze beïnvloed door bands als Entombed en Dew-Scented, nou die hoor ik niet op dit album. Ik hoor Zweedse deathmetal, vooral gespiekt bij Hypocrisy en In Flames. En met spieken bedoel ik eigenlijk kopiëren.

Qua zang doet het me dan vooral veel denken aan bands als Immolation, Suffocation en vooral veel Belphegor. Bij elkaar een behoorlijk vreemde cocktail dus. Ik ben er ook nog niet uit of ik het mooi vind of niet, dus laat ik maar zo objectief mogelijk blijven en mijn eigen ideeën achterwege laten.

Wat dan overblijft is een goed geproduceerde schijf met kwaliteits- deathmetal die menigeen gaaf zou vinden. Er is ook nagedacht over de hoes, deze is ook mooi en dat blauw zal het ook goed doen op T-shirts.

Conclusie:
Dawn of Disease heeft hier een goed geproduceerd album afgeleverd. Echter, de originaliteit is heel ver te zoeken. In mijn score heb ik meegewogen dat ik het album enigszins vind tegenvallen, maar dat de meesten dit album zeer kunnen waarderen. Dit laatste heb ik zwaarder laten wegen dan mijn eigen aversie.

Score: 3.1 uit 5
 

Tracklist:
1. Worship the Grave
2. The Saviour’s Tomb
3. Ashes
4. On Trails of Death
5. Prayer for the Dawn
6. Cult of the Fading Light
7. Through Nameless Ages
8. Outsourcing the Brain
9. Enwrapped in Guts
10. The Sky is Empty

Links:
Dawn Of Disease Official
Dawn Of Disease Facebook
Napalm Records
Napalm Records Facebook

Tekst: Frank Joustra
 

Related posts

Review: Magnus Karlsson’s Free Fall – Kingdom Of Rock – Frontiers Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: HeadCrusher – Death Comes With Silence – Self released – Release: 28-07-2017

LiveReviewer

Review: Sepultura – Machine Messiah – Nuclear Blast – Release: 13-01-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3