Review: Deicide – Overtures of Blasphemy – Century Media – Release: 14-09-2018

Review: Deicide – Overtures of Blasphemy – Century Media – Release: 14-09-2018.

Deicide behoeft geen inleiding, iedereen kent de band rondom Glen Benton wel. Vanaf 1990 vuren ze hun blasfemische antichristelijke muziek op ons af en “Overtures of Blashemy” is het twaalfde epos in de discografie.

Deicide is:
Glen Benton – Basgitaar en zang
Steve Asheim – Drums en gitaar
Kevin Quirion – Gitaar
Mark English – Gitaar

 

Overtures in Blasphemy
DeicideZie hier het nieuwste wapenfeit van Deicide. Het heeft vijf jaar geduurd om Glen Benton zo boos te krijgen dat hij z’n gal weer ging uitspuwen over ons. Satan, God is dood en al wat meer dat het heerschap uitschreeuwt. Je zou haast denken dat hij vroeger als misdienaar ontzettend veel over zich heen heeft gekregen. Of dat ook zo is, laat ik in het midden.

Er zijn van die über gristelijke clubjes die kerkdiensten verzorgen waar hel en verdoemenis worden gepredikt. Nou, als je de teksten van Deicide hier en daar iets verandert, kunnen ze zo bij die clubjes op zondag worden gepreveld. Zo zeg, wat is meneer Benton boos! Iedereen moet dood en naar de hel, de fik er in en weet ik nog wat meer!

Nu naar de muziek en die is gewoonweg super! Er wordt ontzettend veel geduelleerd op de gitaar, het is een ware orgie van gitaarsolo’s. De drums draaien ook weer overuren, geen stukje vel wordt heel gelaten en Glen Benton brult alles vakkundig aan elkaar. Bij de eerste luisterbeurt in m’n auto gromde ik de tekst al fonetisch mee. Zo herkenbaar, je weet gelijk wat Glen waar bromt. Dit is ook een echte aanrader in de auto. File… wat nou file, SATAN grom grom, GOD IS DEAD bluuaargggh!

De hele diabolische terreurformule is gebrouwd in de Audio Hammer Studios met Jason Suecof achter de knoppen. De hoes is ontworpen door Zbigniew Bielak, die ons ook al verblijdde met hoezen van Watain, Ghost en Paradise Lost.

Conclusie:
De veteranen van Deicide doen het niet rustig aan. Nee, het raast als een malle voorbij en negenendertig minuten is precies goed voor zo’n album als dit. Alles zit perfect in elkaar. Je kunt er vergif op innemen, of een omgekeerd kruis in je hoofd branden, dat dit album in veel top tien lijstjes van dit jaar terecht komt, wat een superplaat!

Score: 4.6 uit 5

Tracklist:
1. One With Satan
2. Crawled From The Shadows
3. Seal The Tomb Below
4. Compliments Of Christ
5. All That Is Evil
6. Excommunicated
7. Anointed In Blood
8. Crucified Soul Of Salvation
9. Defying The Sacred
10. Consumed By Hatred
11. Flesh, Power, Dominion
12. Destined To Blasphemy

Links:
Deicide Facebook
Century Media Official
Century Media Facebook

Tekst: Frank Joustra

Related posts

Review: Insomnium – Argent Moon EP – Century Media Records – Release: 17-09-2021

LiveReviewer

Review: Moonsorrow – Jumalten Aika – Century Media – Release: 01-04-2016

LiveReviewer

Resumed – Alienations – Bakerteam Records – Out now

livereviewer
UA-17622028-3