Review: Delain – Lunar Prelude – Napalm Records – Release: Out Now

Delain

Review: Delain – Lunar Prelude – Napalm Records – Release: Out Now.

delainlunarpreludeDelain is zonder twijfel één van de grote spelers van de Nederlandse scene! Oprichter Martijn Westerholt verliet Within Temptation door gezondheidsredenen, maar bleef muziek componeren. Hij trok de toen onbekende zangeres Charlotte Wessels aan en Delain was geboren. Hun debuut “Lucidity” liet in 2006 melodieuze symfonische metal horen met een knipoog naar Within Temptation. Maar de band had wel degelijk een eigen sound. Er volgden nog drie albums en een aantal EP’s. Hun laatste album “The Human Contradiction” scoorde hoge ogen bij de fans en de pers. Ook live staat de band zijn mannetje.

Als aanloop tot het volwaardige album dat later op het jaar verschijnt, komen ze aandraven met een EP met twee nieuwe nummers.
Opener ‘Suckerpunch’ voert ons meteen mee in de wereld van Delain. Uiterst aanstekelijke symfonische metal met een duidelijke hoofdrol voor de kristalheldere zang van Charlotte wordt ons voorgeschoteld. Door het gebruik van de toetsen en orkestratie is dit nummer uiterst geschikt om veel airplay te krijgen. De achtergrondzang verhoogt nog het meezinggehalte. De gitaren van Timo Somers en kersverse snarenplukster Merel Bechtold klinken moddervet en ik ben meteen fan van dit nummer.

‘Turn The Lights Out’ scoort qua orkestratie nog hoger en is minder catchy. Maar het nummer kent een mooie opbouw en het stemgeluid van Charlotte brengt je in vervoering. Ook hier zorgen de gitaren voor een heavy injection.
Ook de meer gitaar gedomineerde versie van de bonustrack ‘Don’t Let Go’ van hun vorige album, kan mijn goedkeuring krijgen.
Als je wil weten hoe de band op het podium klinkt, moet je luisteren naar de vier livenummers. Deze zijn allen afkomstig van het vorige album uit 2014. Het gitaargeluid zit duidelijk harder in de mix, maar de toetsen van Martijn eisen ook een deel van het geluid op.

Als bonus krijgen we nog een orkestrale versie van ‘Suckerpunch’.
Deze EP heeft de honger voor het nieuwe album bij ondergetekende enorm aangewakkerd. Nu nog afwachten of deze zal gestild worden.

Score: 4,25 uit  5

 

Links:
Delain Official
Delain Facebook
Napalm Records

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Khemmis – Doomed Heavy Metal – Nuclear Blast – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Wormed – Krighsu – Season of Mist – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Therion – Beloved Antichrist – Nuclear Blast – Release: 09-02-2018

LiveReviewer
UA-17622028-3