Review: Dirkschneider – Live – Back To The Roots – AFM Records – Release: Out Now

Review: Dirkschneider – Live – Back To The Roots – AFM Records – Release: Out Now.

DirkschneiderWat heb ik dagenlang gebaald dat ik de doortocht van Dirkschneider heb moeten missen. De voormalige Accept frontman ondernam een toer waar hij alleen oude nummers van de Duitse klassieke metal band bracht. Na die toer gaat hij die nummers niet meer spelen. Het merendeel van de nummers zijn afkomstig van de vier beste Accept albums: “Breaker”, “Restless & Wild”, “Balls To The Wall” en “Metal Heart”.
Best jammer want ‘Starlight’, ‘Breaker’, ‘Son Of A Bitch’ en ‘Burning’ van mijn favoriete Accept schijf “Breaker” zijn echte krakers.

Er wordt niet alleen voor snelheid en kracht gekozen, maar ook nummers als het basmonster ‘London Leatherboys’ en het schromelijk ondergewaardeerde ‘Head Over Heels’ krijgen een plaats. Zelfs het eerder ongewoon klinkende ‘Midnight Highway’ wordt niet over het hoofd gezien! Dat Dirkschneider een nummer als het gevoelige ‘Winterdreams’ opdist, bewijst toch dat Herr Udo zijn muzikale ‘metal heart’ toch plaats biedt voor die oudere albums.

Natuurlijk ontbreken die grote sfeermakers, zoals het stuwende ‘Neon Nights’, de publiekslieveling ‘Princess Of The Dawn’, het riffmonster ‘Restless & Wild’, de hymne ‘Metal Heart’, het punky ‘I’m A Rebel’, het razendsnelle ‘Fast As A Shark’, het onmisbare ‘Balls To The Wall’ en het onverwoestbare ‘Burning’ niet.

Udo’s stem kraakt af en toe serieus, maar om de een of andere reden past dit perfect bij deze nummers uit de oude doos! Je hoort ook dat de fans de tijd van hun leven hebben.
Wat een geweldige live schijf is dit geworden! Dit verzacht toch een beetje mijn pijn en de achtergelaten wonde omdat ik er niet bij was.

Score: 4,5 uit 5

Links:
Udo Official
Udo Dirkschneider Facebook
AFM Records

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Midnight Sin – Never Say Never (EP) – Bakerteam Records – Release: Out Now

LiveReviewer

My Dying Bride – Feel The Misery – Peaceville – Release: 18-09-2015

LiveReviewer

Review: Cocyte – The Human Disease – Self released – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3