Review: Doro – Forever Warriors, Forever United – Nuclear Blast – Release: Out now

Review: Doro – Forever Warriors, Forever United – Nuclear Blast – Release: Out now.

Fräulein Doro kwam voor het eerst in mijn vizier met het debuutalbum van Warlock “Burning The Witches” in 1984. Sindsdien blijf ik de blonde zangeres met de strakke zwarte latexbroek volgen. Na hun meest succesvolle vierde album “Triumph And Agony” hield Warlock het voor bekeken en startte Doro Pesch haar solocarrière. Haar debuut “Force Majeure” kreeg meteen goede kritieken. Doro schaarde een trouwe fanschare om zich heen en bleef albums uitbrengen. Het laatste decennium is ze wat minder productief, maar live kan ze me nog steeds bekoren. Nu komt ze aandraven met een heus dubbelalbum.

Doro is:
Doro Pesch – zang
Luca Princiotta – gitaar
Bas Maas – gitaar
Nick Douglas – basgitaar
Johnny Dee – drums

 

Forever Warriors, Forever United
De eerste single ‘All For Metal’ is een meezinger van formaat met bijdragen van onder andere Mille van Kreator, Chuck Billy, Sabaton en Warrel Dane. De eerste schijf kan het best omschreven worden als de meer metal en het recht toe recht aan werk. ‘Bastardos’ is een snelle track met krachtige drums van Johnny.
De Duitse dame is geliefd bij vele muzikanten. Bewijs daarvan is de bijdrage van Amon Amarth bruller Johan Hegg op het verrassend sterke ‘If I Can’t Have You…’. Doro laat haar gevoelige kant horen op de semiballade ‘Soldier Of Metal’, terwijl ‘Turn It Up’ eerder een sleazy ondertoon laat horen. Op de Whitesnake cover ‘Don’t Break My Heart Again’ komt mevrouw Pesch verrassend goed uit de hoek.

‘Love’s Gone To Hell’ werd twee jaar geleden als voorbode op dit album al op EP uitgebracht. Een andere traditie bij Doro is een nummer in haar moedertaal te brengen. ‘Freunde Fürs Leben’ valt die eer te beurt. Het gebruik van de cello maakt van ‘Black Ballad’ een opvallende track met een gevoelige Doro!

De tweede schijf start veelbelovend met ‘Résistance’ waarop Doro lekker op dreef is. Op dit album ligt de nadruk op melodie en herkenbaarheid. ‘Lift Me Up’ kon zo op een melodieus rock album staan. Een verrassend goede zet vind ik persoonlijk. Dit toont aan dat Doro ook andere paden durft te bewandelen. Trouwens die experimenteerdrang kan als rode draad gezien worden bij deze 25 nummers.

‘Love Is A Sin’ laat zich opmerken door het snelle gitaarwerk met een licht commercieel refrein! De ballades zijn sterker vertegenwoordigd op dit volume en vooral ‘1000 Years’ laat horen dat Doro vocaal nog steeds sterk in haar schoenen staat. ‘Fight Through The Fire’ bevat hardere gitaren en had ik eerder op het eerste deel verwacht. Doro waagt zich aan het Italiaans op het bekende ‘Caruso’. Na het gitaar gedomineerde instrumentale ‘Tra Come E’ sluit de punky meezinger ‘Metal Is My Alcohol’ deze dubbelaar af.

Conclusie:
Doro laat hier horen dat haar inspiratie na meer dan 30 jaar nog niet uitgeput is. Deze collectie nummers bevat een goede mix van ballades, beukers, meezingers en vooral afwisseling. Ik geef toe Doro zal ‘Für Immer’ een plaats in mijn metalen hart veroveren, maar fans kunnen dit blind aanschaffen en anderen zullen versteld staan van ons Doro.

Score: 3,75 uit 5

Tracklist:

Forever Warriors
1. All For Metal
2. Bastardos
3. If I Can’t Have You – No One Will
4. Soldier Of >>Metal
5. Turn It Up
6. Blood, Sweat And Rock ‘n’ Roll
7. Don’t Break My Heart Again
8. Love’s Gone To Hell
9. Freunde Fürs Leben
10. Backstage to Heaven
11. Be Strong
12. Black Ballad
13. Bring My Hero Back Again

Forever United
14. Résistance
15. Lift Me Up
16. Heartbroken
17. It Cuts So Deep
18. Love Is A Sin
19. Living Life To The Fullest
20. 1000 Years
21. Fight Through The Fire
22. Lost In The Ozone
23. Caruso
24. Tra Como E Coriovallum
25. Metal Is My Alcoho

Links:
Doro Official
Doro Facebook
Nuclear Blast

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Cut Up – Forensic nightmares – Metalblade Records – Out Now

livereviewer

Review: Amaranthe – Maximalism – Spinefarm Records – Release: 21–10-2016

LiveReviewer

Review: Dante Fox – Breathless – AOR Heaven – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3