Review: Drudkh – A Few Lines in Archaic Ukrainian – Season of Mist – Release: Out now

Review: Drudkh – A Few Lines in Archaic Ukrainian – Season of Mist – Release: Out now.

Drudkh is een Oekraïense black metal band die al 17 jaar meedraait in de black metal wereld. Ze zijn behoorlijk nationalistisch wat ze gelijk het stempel extreem rechts opgedrukt krijgt. Of dit het geval is laat ik in het midden. Vele teksten zijn gebaseerd op Oekraïense gedichten of handelen over folklore uit Oekraïne.

Drudkh is:
Roman – Gitaar, akoestische gitaar en keyboard
Thurios – Zang en gitaar
Krechet – Basgitaar en keyboard
Vlad – Drums en keyboard

A Few Lines in Archaic Ukrainianan

Dit is geen nieuw album van Drudkh. Dit is een compilatie-album gemaakt van tracks van (moeilijk tot niet verkrijgbare) splitalbums die de heren de laatste jaren hebben uitgebracht. De artiesten waarmee de splits destijds uit zijn gebracht zijn: Hades Almighty, Grift en Paysage d’Hiver.

Ik vind de muziek geweldig, echt van die atmosferische black metal. Het ene moment raast het als een malle, terwijl het een moment later weer ingetogen voor zich uit kabbelt. Dat alles in het Oekraïens gezongen wordt, is ook sfeer verhogend. Dat ik hier niets van snap is dan wel weer jammer en ik laat de muziek maar gewoon op mij inwerken en ik krijg er geen slecht gevoel bij. Het zou perfecte muziek zijn bij een wandeling in de natuur, of bij een zonsondergang naast een kampvuur. Zo’n oergevoel krijg ik er een beetje bij.

Het nummer ‘All Shades of Silence’ is dan wel weer een gevalletje apart. Met bijna 13 minuten is het het langste nummer op het album, echter tussen de vijfde en tiende minuut staat er alleen een malloot een beetje te hengsten op een keyboard. Op een gegeven moment lijkt het of het heerschap gewoonweg in slaap is gevallen op dat keyboard. Tijdens een luistersessie kun je het nog atmosferisch noemen, tijdens het autorijden is dit bijna suïcidaal. Ik had het laatst dus in de auto opstaan en heb dit stuk wijselijk geskipt.

Conclusie:

Het zijn reeds eerder uitgebrachte nummers. Ze zijn verder, voor zover ik kan vinden, niet opnieuw gemasterd of gemixt. Maar omdat de EP’s waar ze op te horen zijn niet zo makkelijk te vinden zijn is dit toch wel een significante release.

Score: 4 uit 5

Tracklist:
1. Golden Horse
2. Fiery Serpent
3. His Twenty-Fourth Spring
4. Autumn In Sepia
5. The Night Walks Towards Her Throne

Links:
https://nl-nl.facebook.com/Drudkh.Official/
http://www.season-of-mist.com/
https://nl-nl.facebook.com/seasonofmistofficial/

Tekst: Frank Joustra

Related posts

Review: Fractal Universe – Rhizomes of Insanity – Metal Blade Records – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Pretty Maids – Kingmaker – Frontiers Music – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Megadeth – Dystopia – Universal Records – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3