Review: Emptiness – Not For The Music – Season of Mist – Release: Out Now

Review: Emptiness – Not For Music – Season of Mist – Release: Out Now.

EmptinessWaar Facebook al niet goed voor is. Door Bidi (Bidi Bookings) zijn tijdlijn werd ik gewezen op de band Emptiness. Nieuwsgierig als ik ben heb ik mij er aan gewaagd en damn de beste man had gelijk, Wat een intense en creatieve plaat. De evilness spat er van af. Beklemmend en zieldoorsnijdend, waar menig metalbandje een puntje aan kan zuigen. De naargeestigheid weten ze neer te zetten zonder ruimte voor distortion gitaren en blastbeats. Nee de heren maken er een ambient atmosferisch progressief black metal potje van zonder ook maar een spoortje agressie te uiten. Beklemmend, bedrukkend, hypnotiserend maar vooral…gewoon mooi. De vocalen worden vooral gefluisterd ten gehore gebracht. Shoegaze metal van de bovenste plank.

Uiteraard heb ik de voorgangers even vlug bezocht en die kwamen wat meer metal uit de hoek. Deze Belgen laten zien dat naargeestig en beklemmend niet perse op de standaard wijze gebracht hoeft te worden. Emptiness flikt iets waar het bij menig metal-act nog wel eens aan ontbreekt: gewoon eens origineel uit de hoek komen. Emptiness heeft me bij mijn strot gegrepen en ik hoop deze act snel live te mogen aanschouwen. Zelfs na enkele luisterbeurten blijft dit album mij raken. Een plaat voor de doorgewinterde metalhead die wel eens een uitstapje naar iets fris en vernieuwends wil maken.

Binnenkort spelen de mannen nog op Roadburn. De gelukkigen die een kaartje hebben bemachtigd moeten deze band zeker gaan checken.

Score: 4 uit 5

Links:
Emptiness Facebook
Season of Mist Official

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Review: Novelists FR – C’est La Vie – Nuclear Blast – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Lee Aaron – Fire And Gasoline – Big Sister Records/ILS/Caroline – Release: Out Now.

LiveReviewer

Review: Wombbath – The Great Desolation – Soulseller Records – Release: 01-06-2018

LiveReviewer
UA-17622028-3