Review: Endseeker – Flesh Hammer Prophecy – FDA Records – Release: 20-10-2017

Review: Endseeker – Flesh Hammer Prophecy – FDA Records – Release: 20-10-2017.

Endseeker bestaat nog niet zo lang, sinds 2014 pas. Men heeft een minialbum en een live album uitgebracht en met “Flesh Hammer Prophecy” brengt men hun full-lenght debuut uit.

Endseeker is:
Torsten – Basgitaar
Ben – Gitaar
Jury – Gitaar
Andre – Drums
Lenny – Zang

 

Flesh Hammer Prophecy
Voor mij ligt het debuutalbum van Endseeker, “Flesh Hammer Prophecy”. Zo hey, wat een plaat! Men bestaat nog maar drie jaar en als dit de standaard zet dan verwacht ik veel van deze heren. Ik moet wel aangeven dat men –dseeker meermaals kan inruilen voor –tombed, want de invloeden van Entombed liggen er heel dik bovenop. Maar beter goed gejat dan slecht bedacht, zeg ik dan maar. En omdat men niet zomaar een Entombed kloon is beloon ik ze met de beoordeling hiervoor. Was het alleen maar Entombed dat ik hoorde dan trok ik er zo een punt vanaf.

De gitaren ronken alsof ze direct uit Zweden geïmporteerd zijn. Het lijkt wel of ze zijn ingesmeerd met de boter die men daar ook gebruikt om op de knäckebröd te smeren, al denk ik dat het gewoon het welbekende HM2 pedaal is!

Ook de zang is gaaf, de ene keer diep grommend, de andere keer hysterisch schreeuwend zoals LG Petrov dat ook zo goed kan. Hè, weer die link met Entombed, is er dan ook iets anders te vermelden? Jazeker, luister maar eens naar ‘Black Star Rising’, daar hoor ik toch wel een crustcore versie van Amon Amarth in terug, vooral in het refrein.

En dan komt mijn favoriet. Ik ben een groot Entombed fan, ik heb zelfs de naam van m’n oudste zoon in het logo van Entombed op m’n been staan, maar mijn favoriete nummer op dit album is ‘Powder Burns’. En dit nummer heeft nauwelijks iets weg van Entombed, maar van een andere grootheid in de scene… Bolt Thrower! Wat een geweldig nummer! Dit is pure old school death metal! Zo gaaf, het punt aftrek wat men eventueel zou krijgen als Entombed kloon, verdient men met dit nummer dubbel en dwars weer terug!

Hierna wordt afgesloten met ‘Possessed By The Flames’. Wat een mooie drive zit er in dit nummer, ik krijg er na ruim vijfenhalf minuut headbangen spontaan een nekhernia van.
Deze keer wil ik ook het artwork weer eens aankaarten. Dit is verzorgd door de Zuid Koreaan Albert Che, die een waar old school death metal paradijs heeft gecreëerd vol met schedels en skeletten. Ontzettend gaaf. Dit zal geweldig staan op een shirt!

Conclusie:
Het debuutalbum van Endseeker is er één dat gehoord mag worden. Als men deze kwaliteit behoudt dan voorzie ik een mooie toekomst voor deze heren! Werkelijk alles klopt aan deze release. Natuurlijk heeft men het wiel niet uitgevonden en is het absoluut niet origineel, maar het gebodene is van zulke hoge kwaliteit, dat het gemis aan originaliteit vergeven wordt. Het is een mengelmoes van allerlei verschillende old school death metal bands en als je ziet dat men invloeden heeft van de Zweedse grootheden Entombed en Grave, het Britse Bolt Thrower en het Nederlandse Gorefest, dan is het toch best origineel dat daar een potpourri van gemaakt kan worden.

Score: 4.6 uit 5

Tracklist:
1. Into The Fire
2. Flesh Hammer Prophecy
3. Demon Spwan
4. Malicious Instinct
5. Worshipping The Bloodthirsty
6. Feasting On The Decomposed
7. Shredding Your Graven Image
8. Black Star Rising (Featuring Marc Grewe)
9. Powder Burns
10. Possessed By The Flame

Links:
Endseeker Facebook
FDA Records

Tekst: Frank Joustra

Related posts

KADAVAR – Berlin – Nuclear Blast Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Destroyers of All – Bleak Fragments – Mosher Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Immolation – Atonement – Nuclear Blast – Release: 24-02-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3