Review: Entombed A.D. – Bowels of Earth – Century Media – Release: Out now

Review: Entombed A.D. – Bowels of Earth – Century Media – Release: Out now.

Zoals bij zovele bands had men bij Entombed ook problemen waardoor niet iedereen meer door één deur kon. Tadaaa, dan komen er gewoon twee Entombed’s waarbij er één gewoon A.D. achter z’n naam zet. Vanaf 2014 hebben ze ons tot nu toe vermaakt met drie albums waarvan “Bowels of Earth” hun laatste epos is.

Entombed A.D. is:
LG Petrov – Zang
Nico Elgstrand – Gitaar en zang
Guilherme Miranda – Gitaar
Olle Dahlstedt – Drums

Bowels of Earth

Grappig dat ze schijnbaar volgens de bandinfo die ik kreeg geen bassist hebben. En dat terwijl ik in hun laatste clip ‘Bourbon Nightmare’ toch echt een bassist zag. En ík was niet dronken, wat van de band tijdens de clip niet gezegd kan worden. Dat is gelijk het enige minpunt van Entombed A.D.. Men kijkt té vaak té diep in het glaasje waardoor een live optreden gaandeweg minder leuk wordt. Dit gezegd hebbende ga ik direct over naar de review van hun laatste zilverling “Bowels of Earth”.

Wat een geweldige plaat! Het beste van hun death ’n roll segment vermengt met vuige death metal uit hun beginperiode. Ook het feit dat een gedeelte van de band ook speelt in Firespawn laat z’n sporen zien. Luister maar eens naar ‘Fit For A King’, wat net zo furieus is als het merendeel van het Firespawn repertoire. En, het enigszins beschonken, ‘Bourbon Nightmare’ is dan een op en top death ’n roll stukje. Afsluiter ‘To Eternal Night’ had zeker niet misstaan op “Left Hand Path”. Weliswaar is dit nummer ietwat moderner dan de nummers op hun debuut, het heeft wel dezelfde naargeestige sfeer.

Conclusie:
Entombed A.D. wordt met iedere release een stuk beter. Hopelijk herpakken ze zich live ook weer. Zo’n geweldige band mag gewoonweg niet afzinken tot een soort Sex Pistols met een HM2 pedaal.

Score: 4.4 uit 5

Tracklist:
01. Torment Remains
02. Eliminate Them
03. Hell Is My Home
04. Bowels Of Earth
05. Bourbon Nightmare
06. Fit For A King
07. Worlds Apart
08. Through The Eyes Of Gods
09. I’ll Never Get Out This World Alive
10. To Eternal Night

Links:
https://www.entombedad.com/
https://nl-nl.facebook.com/EntombedAD/
https://www.centurymedia.com/
https://nl-nl.facebook.com/centurymedia

Tekst: Frank Joustra

Related posts

Review: Evan – Blue Lightning – FC Metal Recordings – Release: 15-07-2016

LiveReviewer

Review: Mantar – Ode to the Flame – Nuclear Blast – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Braincasket – Ratchet of Perdition – Morbid Generation Records – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3