Review: Ereb Altor – Ulfven – Hammerheart Records – Release: Out now

Review: Ereb Altor – Ulfven – Hammerheart Records – Release: Out now.

Ereb AltorIn 2003 is in Zweden Ereb Altor opgericht uit de krachten van Forlorn (Isole). Het geluid van het debuut had een typisch Bathory Viking Era vibe. Maar met hun derde album gooiden zij het roer om en zochten een meer black metal-achtig geluid op. Dit heeft ze zeker geen windeieren gelegd. Hun zevende album brengt het geheel wat meer terug naar de begindagen. De bruutheid is wat meer eruit geslagen en de mannen geven het geheel een wat meer episch karakter.

Veel stoeien met cleane vocalen en de riffs neigen zowat tegen een power metalsausje aan. Folkelementen zijn flink vertegenwoordigt en het kabbelt allemaal lekker voort. Er zijn aardig wat nummers in hun moerstaal gedaan en ik moet zeggen dat is best irritant. Lyricwise ontgaat mij de boel dan volkomen en tja dat is gewoon kut, hoe lekker de riffs dan ook neergezet zijn. Doe mij dan maar een nummertje zoals ‘The Rite of Karta’, die wel lekker dat black metal geluidje heeft en een vuige grunt in het Engels. De uitschieter op deze plaat is voor mij het pikzwarte doomnummer ‘Wolf Curse’. Het opent vrij kalm om te eindigen in een geweldige epische battle.

Doch helemaal blij word ik niet van het totaalplaatje. Over het algemeen brengt Ereb Altor hier een plaat die meer middelmatigheid dan excellente tracks levert. Dit zorgt er voor dat de plaat niet veel draaibeurten bij mij gaat krijgen zoals vorigen uit hun catalogus. Leuk voor de heb deze schijf en nu maar hopen dat de volgende weer wat meer impact maakt.

Score: 3 uit 5

Links:
Ereb Altor Facebook
Ereb Altor Official
Hammerheart Official

Tekst: Ronald van de Baan