Review: Eternal Rot – Cadaverine – Gods Ov War – Release: Out Now

Review: Eternal Rot – Cadaverine – Gods Ov War – Release: Out Now.

Eternal Rot, een Poolse band die bestaat uit twee muzikanten, rammelt met “Cadaverine” op een old-skool doom/death manier vier nummers in bijna 29 minuten door je speakers. De band schijnt in 2013 al een promo-tape te hebben uitgebracht, en vijf jaar na dato is er dan dit.

Eternal Rot is:
Mayer – Zang, gitaar, bas, drumprogrammering
Grindak – Zang, lyrics

 

Cadaverine
Eternal Rot dus. De band schijnt in 2013 al een promo-tape te hebben uitgebracht, wat natuurlijk ontzettend old-skool is. Eternal Rot is echt de perfecte naam voor deze band. Wat je op dit album te horen krijg doet denken aan rottend vlees, lijkengeur en wellicht een snufje formaldehyde. Je hoort de maden kruipen en de pus uit het lichaam lopen. Vies, dat is het. Het basgeluid is dik, met een vette Big Muff erover, de gitaren zijn wat lichter van klank en vooral de zang maakt het een onprettig geheel, op een goede manier bedoel ik, de met reverb doorspekte zang is laag, goor en nattig. De hoes sluit hier naadloos op aan, met een gave tekening van een half vergaan lijk dat uit een graf kruipt.

Het eerste nummer ‘Undying Desolation’ draait om de stuwende doomy riffs, de ingeprogrammeerde drums zijn geen belemmering voor het luisterplezier, knap gedaan dus. De vage, horror-achtige intro’s die door Zenial zijn gemaakt, zijn een toevoeging, en bij het nummer ‘In Their Decaying Eyes’ doet de algehele sfeer inclusief het geluid en de riffs mij denken aan de oude Pungent Stench. Ik denk dat je het sowieso wat in die hoek moet zoeken, oude Pungent Stench en oude Autopsy zijn wel referentiepunten.

Op ‘Putrid Hallucination’ is zelfs wat melodie op de achtergrond te horen, maar dat is een toevoeging, het beukt langzaam en log zijn weg tot het einde. ‘Slought Of Despond’ heeft wat meer een Black Metal vibe in sommige stukken, en is een goede afsluiter van dit werkje.

Conclusie:
Als je van vieze, vuige, logge muziek houdt, is dit een prima schijfje om de herfst mee in te gaan!

Score: 4 uit 5

Tracklist:
1. Undying Desolation
2. In Their Decaying Eyes
3. Putrid Hallucination
4. Slough Of Despond

Links:
Eternal Rot Facebook
Gods Ov War

Tekst: Mathieu

Related posts

Review: Gloryhammer – Space 1992: Rise of the Chaos Wizards – Napalm Records – Release: September 25, 2015

LiveReviewer

Review: Obscura – Akroasis – Relapse Records – Release: 05-02-2016

LiveReviewer

Review: Arch Enemy – Will to Power – Century Media Records – Release: 08-09-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3