Review: Gadget – The Great Destroyer – Relapse Records – Release: Out Now

Review: Gadget – The Great Destroyer – Relapse Records – Release: Out Now.

Gadget is een Zweedse grindcore band begonnen door William Blackmon in 1997 als side-project van metalcore band Abegail (met de zelfde bandleden, maar dan op andere instrumenten). Gadget heeft in totaal drie demo’s, drie split-CD’s en drie full-length CD’s uitgebracht.
Gadget is niet de standaard grindcore band zoals de vele andere bands die de zalen vandaag de dag onveilig maken: Gadget mixt verschillende stijlen en soorten muziek om hun eigen sound te maken. Zoals de zang: die is dan weer laag zoals in Nasum en dan weer hoog zoals in Pig Destroyer. Gadget speelt snel en strak, de muziek is erg vakkundig gemaakt en tot in de puntjes verzorgd en erg plezierig om naar te luisteren.

Gadget is:
Emil Englund – Zang
Fredrik Nygren – Bas
Rikard Olsson – Gitaar
William Blackmon – Drums

The Great Destroyer
gadgetNa bijna tien jaar komen de heren van Gadget terug met hun geweldige nieuwe full-length CD “The Great Destroyer” via Relapse Records, sneller en agressiever dan ooit! “The Great Destroyer” is een uiterst vermakelijk en extreem goed gelukte mix van extreme old-school grindcore met sludge, death metal en zelfs een hint van doom. Sneller dan de vorige CD’s zal “The Great Destroyer” de echte grindcore/death fan heerlijk in de oren klinken.

De CD begint met ‘Enemies of Reason’, een snel en krachtig nummer van amper een minuut. ‘Violent Hours’ is ook een juweeltje, supersnel met een leuk refrein op het eind, jammer genoeg veel te kort. ‘The Great Destroyer’ is het beste nummer van de CD, explosief, snel en agressief met geweldige zang waar duidelijk deathmetal te horen is. ‘In The name of Suffering’ is ook een fijn maar langzaam nummer. Hierin is duidelijk iets van doom te horen! Leuk als afwisseling!

Conclusie:
“The Great Destroyer” is terecht Gadget’s beste werk tot nu toe. Een vermakelijke plaat, vakkundig gespeeld, anders dan anders en een echte aanrader!
Gadget is te zien op vrijdag 6 mei op Grinding Delemont in Zwitserland, op vrijdag 15 juli in hun eigen woonplaats Gävle in Zweden en op zaterdag 27 augustus op Fekal Party in Praag.

Score: 4,7 uit 5
 

Tracklist:
1. Enemies of Reason
2. Kanslan (Post Patch Anxiety)
3. Pillars of Filth
4. Choice of a Lost Generation
5. From Graduation to Devastation
6. Dedication
7. Violent Hours (For a Veiled Awakening)
8. The 02666 Heritage
9. The Great Destroyer
10. Down and Out
11. In the Name of Suffering
12. Lost on a Straight Path
13. Forsaken
14. Collapse
15. The Lack of Humanity
16. Svart Hal
17. I Don’t Need You / Dead and Gone

Links:
Gagdet Official
Gagdet Facebook
Relapse Records

Tekst: Dora Verde
 

Related posts

Symphony X – Underworld – Nuclear Blast – Release: July 25th 2015

LiveReviewer

Review: Bodyfarm – Battle Breed – Cyclon Empire – Release: 06-11-2015

livereviewer

Review: Katatonia – The Fall of Hearts – Peaceville Records – Release: 20-05-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3