Review: Gods Forsaken – A Pitch in a Black Grave – Soulseller Records – Release: Out Now

Review: Gods Forsaken – A Pitch in a Black Grave – Soulseller Records – Release: Out Now.

Gods ForsakenLiefhebbers van jaren 90 OSSDM kunnen eigenlijk niet om deze band heen. Gods Forsaken brengt ons met hun debuut een ode aan die tijd. Met leden van onder meer Wombbath, Blood Mortized, The Grotesquer weet de gemiddeld OSDM-liefhebber dat het met de kwaliteit wel snor zit. Deze mannen brengen ons met hun debuut wellicht meteen één van de betere death metal releases van dit jaar. Een zeer aangename strot over een pot vuige doch wel geproduceerde herrie. Een moddervette groove in Zweedse stijl waar een band zoals Entombed jaloers op mag en wellicht ook zal wezen.

De buzz-saw klinkt smerig en maait flink door op deze plaat. De mannen zijn duidelijk beïnvloed door de jaren 90 Zweedse scene, maar in plaats van gedateerd te klinken laten ze horen dat deze stroming ook anno 2017 niet aan kracht inboet. Eindelijk ook weer eens metal-album waar de drums niet richting nep neigt. Helaas zijn er de laatste tijd aardig releases geweest met dit euvel.

Ik ga er ook nog maar weinig woorden aan deze review vuil maken. Hou jij van een goede straffe pot Zweeds metaal de oude dood stijl, dan moet je deze parel zeker checken! Uitschieters zijn ‘Born of Blasphemy’ en ‘Souls Torn Apart’.

Score: 4 uit 5

Links:
Gods Forsaken Facebook
Soulseller Records Facebook

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Caedere – The Lost Conveyance – Out Now

livereviewer

Review: Trick Or Treat – Rabbit’s Hill Pt. 2 -Frontiers Music – Release: Out Now.

LiveReviewer

Review: Marduk – Viktoria – Century Media – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3