Review: Gods Forsaken – Smell of Death – Soulseller Records – Release: 19-04-2019

Review: Gods Forsaken – Smell of Death – Soulseller Records – Release: 19-04-2019.

In 2017 zag Gods Forsaken het vuile levenslicht. Ontsponnen uit het brein van Anders Biazzi, nadat zijn vorige band Blood Mortized uiteenviel. Nu, twee jaar later, komt het tweede album uit, genaamd “Smell of Death”.

Gods Forsaken is:
Anders Biazzi – Gitaar (live basgitaar)
Alwin Zuur – Gitaar
Gustav Myrin – Gitaar
Jonny Pettersson – Zang
Brynjar Helgetund – Drums (studio)
Pelle Ekegren – Drums (live)

The Smell of Death

Onlangs heb ik een interview afgenomen met Gods Forsaken’s mastermind Anders Biazzi (lees het maar eens als je dit nog niet hebt gedaan) en daarin kwam Anders’ fascinatie voor horror naar voren. Het album opent dan ook met een stukje uit de Italiaanse horrorfilm “Ill Notti Del Terrore”, ook bekend als “The Night of Terror” (en ik heb hem in mijn kast staan als “Zombie 3”), waarin Michael, gespeeld door Pietro Barzocchini, de zin ‘Mamma, these clothes, they smell of death’ zegt. Saillant detail, Pietro speelt hier een kind van amper tien, terwijl hij daar in werkelijkheid al achter in de twintig is. Deze woorden “Smell of Death” is ook gelijk de titel van het album. We krijgen dus veertig minuten horror voorgeschoteld!

En wat voor horror! Met een OSDM sausje! De HM2…..oh nee, de HM300 van Behringer raast als een malle door de speakers en vernielt alles dat op z’n pad komt. Jonny Pettersson, die we allen kennen van Wombbath, Henry Kane en Nattravn (onder andere) rochelt alsof het z’n lust en z’n leven is, wat een geweldige muziek is dit toch!

Ik kan alle nummers afzonderlijk gaan reviewen, maar dan heb ik een review van meerdere pagina’s en dat leest niet zo leuk weg. Ik voldoe, denk ik, als ik zeg dat dit één van de beste (Old School) Death Metal platen van dit jaar is! Hij belandt zeker in mijn top drie van dit jaar.

Natuurlijk wordt hier het wiel wederom niet uitgevonden, maar dit album is met zo’n vakmanschap gemaakt, werkelijk alles klopt. De riffs, de zang, de drums. Alwin, die wij kennen als bassist van Asphyx, speelt hier gitaar en heeft een aantal nummers alleen geschreven en een stel met Anders samen. Dit is echt death metal van de bovenste plank!Oké, één nummer zal ik reviewen. De afsluiter. ‘The Curse of Matul’, is zo ongeveer het enige instrumentale nummer dat ik trek (samen met ‘Anesthesia’ van Metallica). Wat een geweldig nummer is dit! En de kenner hoort natuurlijk gelijk dat het een cover is. Het is namelijk de titeltrack van de film “Gli Ultimi Zombi” van Lucio Fulci. Maar zo gespeeld met die overstuurde gitaren en die HM300 eroverheen, subliem.

Conclusie:
GEWOON AANSCHAFFEN DEZE PLAAT!

Score: 4.9 uit 5

Tracklist:

1. Smells of Death

2. They Crawl

3. From the Inside They Came

4. In the Pit We Shall Gather

5. The Process of Death

6. Dead and Buried

7. The Dead Laughed

8. Birth of Insanity

9. The Curse of Matul

Links:
https://nl-nl.facebook.com/godsforsakenSWE/
https://nl-nl.facebook.com/SOULSELLERRECORDS/
http://www.soulsellerrecords.com/

Tekst: Frank Joustra

Related posts

Review: Avatar – Feathers & Flesh – Another Century – Release: Out Now

LiveReviewer

MEGASONIC – INTENSE – MAUSOLEUM RECORDS – OUT NOW

livereviewer

SOTO – INSIDE THE VERTIGO – EDEL/EAR MUSIC – Release: OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3