Review: Goregäng – Neon Graves, Transcending Obscurity Records, 20 mei 2019


Goregäng:

Goregäng is opgericht in 2016 door Jeramie Kling en Taylor Nordberg. King kennen we onder andere als drummer van Venom Inc, hier zingt hij en speelt gitaar. Nordberg is vooral bekend van Ribspreader en Wombbath, waar hij drumde, hier drumt hij en speelt ook gitaar. Er wordt crustcore gespeeld.

Goregäng is:

Jeramie King: Zang en gitaar
Taylor Nordberg: Drum en gitaar

Neon Graves:

Het debuut van Goregäng komt op 20 mei uit, twee jaar geleden kon de wereld al kennis maken met hun EP “Goregäng”. In de meegeleverde biografie staat dat men crustcore speelt, ik vind het echter meer naar old school death metal rieken dat hier en daar wat sneller en punkiger gespeeld wordt.

Geopend wordt met een lomp gitaargeoriënteerd instrumentaal nummer, heel leuk en evil allemaal, maar anderhalve minuut lange onnodige opvulling. Daarna knalt ‘False Flags’ uit de speakers, onvervalste punk met grunt.

Mijn favoriete track komt daarna, ‘Cathedral of Chemicals’, ook punkig maar met een lekkere groove. Dat ik laborant ben speelt natuurlijk ook mee, ik loop elke dag in een chemische kathedraal.

Ik kan elke track afzonderlijk bespreken maar dan komt iedere keer hetzelfde naar voren, old school death metal, met punk invloeden en met hier en daar een versnelling zodat je het predicaat crustcore op de cd kunt plakken.

Het is allemaal zeer vakkundig gedaan, de muzikanten zijn rasartiesten, echter is het een beetje een dertien in een dozijn album. Ik vind het hier en daar wel gaaf, ‘Spray of Teeth’ en het eerder genoemde ‘Cathedral of Chemicals’ zijn echt wel tof. Komt er ook nog bij dat de meeste nummers nauwelijks boven de drie minuten uit komen en dat vind ik te kort om lekker in een nummer te komen. De nummers zijn kort, echter hebben ze wel de OSDM opbouw, hierdoor moeten ze veel eerder van riff verwisselen en spelen ze die betreffende riffs ook maar kort. Hierdoor heb je extreem korte coupletten en vlug, vlug, rap, rap refreintjes. Dat is jammer.

Conclusie:

Doordat de nummers zo kort zijn is het nummer al afgelopen voordat je er lekker in zit. Dat is een gemis. Hier en daar is er een gave uitschieter, maar dit rechtvaardigt het niet om een hoge waardering te geven. Alles is aanwezig voor een superplaat, maar had men de riffs maar langer gemaakt of vaker herhaalt, waardoor de nummers meer een kop en een staart kregen. Nu is het allemaal nét niet. Ik zie er zeker potentie in, uiteindelijk komt het wel goed.

Waardering: 3 uit 5

Tracklist:

1. A Cavity in Reality
2. False Flags
3. Cathedral of Chemicals
4. Silence is Consent
5. Spray of Teeth
6. Feeble-minded Rash
7. Neon Graves
8. Plague of Hammers
9. Goregӓng
10. Weightless Sentinels
11. Putrid Judgement
12. This Era of Human

Link: https://www.facebook.com/goregang/

Tekst: Frank Joustra

Related posts

Nile – What Should Not Be Unearthed – Nuclear Blast Records – Release: August 28th, 2015

LiveReviewer

Review: Putrefied Corpse – Left To Rot – Xtreem Music – Out Now

livereviewer

Dimmu Borgir – new DVD “Forces Of The Northern Night” out in April!

LiveReviewer
UA-17622028-3