Review: Grand Slam – A New Dawn – AOR Heaven – Release: Out Now

Review: Grand Slam – A New Dawn – AOR Heaven – Release: Out Now.

12241451_946833102030400_3814995581806374855_nGrand Slam werd opgericht in 2007 in Malmö, Zweden. Wie Malmö ziet staan, denkt onmiddellijk aan AOR, want de stad lijkt wel een broeihaard voor het genre. Ondanks de grote hoeveelheid bands die daar hun oorsprong vinden, zijn er maar enkele die je als echte misbaksels kan bestempelen. Maar wees gerust; het debuut van Grand Slam laat ons genieten van Zweedse AOR zoals ik het graag hoor. Opener ‘Light Up The Sky’ laat ons proeven van de hoofdingrediënten: een duidelijke heldere stem, voldoende aanwezigheid van toetsen, maar toch ook gitaar georiënteerd. Dit alles verpakt met een gladde productie.

Na het commerciëlere ‘Rock My World’ pakt ‘Face’ het een stuk heavier aan en dit bevalt me wel. Dezelfde trend wordt doorgezet op ‘One Way To Heaven’, alhoewel dit nummer veel toetsen laat horen. Dit contrast bezorgt het nummer trouwens een leuke spannende twist. De flitsende solo van Andreas Gullstrand verhoogt nog het rock gevoel.
Na een felle gitaarintro vervolgt ‘Don’t Leave’ eerder als een bas gedomineerde track met een gemener klinkende Andy Sinner (what’s in a name). Het refrein is AOR volgens het Scandinavische boekje! Deze track kwam eerder in 2014 al uit op een EP. De commerciëlere meezinger ‘Get High’ werd ook van die EP geplukt.

Het titelnummer van die EP ‘Waiting For Tomorrow’ laat ook wat raakpunten met de oude Treat horen en bouwt geleidelijk op tot aan het refrein. De toetsen hebben ook een grote inbreng.
Op ‘I Wanna Live’ laat zanger Andy de krachtige zijde van zijn stem horen! ‘Don’t Mess With Me’ sluit het album op avontuurlijke wijze af door zijn afwijkend karakter.

Deze Zweden bewijzen met hun debuut dat ze uit het juiste hout gesneden zijn en leveren een meer dan degelijk debuut af. Er is voldoende afwisseling te horen en ik ben benieuwd welke progressie er te horen zal zijn op de opvolger!

Score: 3,75 uit 5

 

Links:
Grand Slam Official
Grand Slam Facebook
AOR Heaven

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Mother Feather – Mother Feather – Metal Blade Records – Release: 13-05-2016

LiveReviewer

MELODIUS DEITE – EPISODE II: VOYAGE THROUGH THE WORLD OF FANTASY – INAZUMA PRODUCTIONS – OUT NOW

livereviewer

Review: Infidel Reich – Infidel Reich – Helter Skelter Productions – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3