Review: GREEDHALE – No One In Their Right Mind – Bizarre Leprous – out now

GREEDHALE – No One In Their Right Mind –  Bizarre Leprous – out now

Begonnen onder de naam Devastathor in 1997 hebben deze Tjechische heren toch al aardig wat losgelaten op de mensheid. Waaronder drie demo’s, te weten The Mutilated (2000), First Date (2003) en Feast has Begun (2005). Twee split CD’s met onder andere Cremated en Smersh en twee full lengths, Metaloxetini Grindorium (2007) en Ovar B (2009). Ook toen al was de grindt/crust mix aanwezig die ook veel weg had van die van landgenoten Abortion. Live optredens gingen gepaard met gezellige kledij om aan te geven dat ze het toch allemaal niet te serieus namen en ach, het oog wil ook wat natuurlijk. Nadat Michal het bijltje erbij neergegooid had, is de band in 2012 omgedoopt tot Greedhale en heeft Kune het gitaarstokje overgenomen. Live hebben ze zich ook al voorgesteld op onder andere het Tjechische Death Fest.

 

Greedhale is:

Sprato: bass, backing vocals
Nimrod: drums
Kure; guitars
Ruda: vocals

GREEDHALE “No One In Their Right Mind
Opgefokte baasjes, dat is toch wel het eerste wat me te binnen schoot bij het beluisteren van dit schijfje van Greedhale. Lekkere grind/crust in het straatje van Phobia, Extreme Noise Terror en oude Napalm Death. De zang wordt afgewisseld van een grunt naar een krijs tot aan een agressieve hardcore/crust strot. De CD gaat over het algemeen vol gas vooruit, maar door de tempowisselingen verveelt de CD nooit en zoals het een goed grindorkestje betaamt, jagen ze 17 nummers er in een half uurtje doorheen. Het geluid is ook lekker rauw, maar van goede kwaliteit. Uit de as van Devastathor is het bandje van deze Tjechische gasgevers in 2012 herrezen en dit is ook een prima debuut album onder de naam Greedhale.

Conclusie:
Bizarre Leprous heeft weer een topbandje in zijn toch al niet misselijke stalletje en ik zie dit grindkwartetje dan ook spoedig op het affiche van Obscene Extreme staan. Lekker!! CD 2013

Score:  4,5/5

Tracklist 

01 Permission To Removal
02 There Is No Point
03 Unprepared
04 Famous For Extremes
05 Inner Recesses
06 Outlive
07 Ecstasy (Version 2012)
08 Escape Proof
09 The Emotions Of Dusgust
10 Out Of Bounds
11 Fall Into Disrepute
12 Resort To Brute Force
13 Allotted Lifespan
14 No One In Their Right Mind
15 Upon An Insult
16 Long-Lost
17 Unorthodox Therapy

Links:

www.facebook.com/Greedhale

Door: Rot’nRoy

Related posts

Alcest – Shelter – Prophecy Productions – Release 21-01-2014

livereviewer

EINDHOVEN METAL MEETING: FIRST NAMES & EARLY BIRD TIX!

livereviewer

Zombie hits Europe in June and Juli – 1st of July Tivoli Vredenburg

livereviewer
UA-17622028-3