Review: Gruesome – Twisted Prayers – Relapse Records – Release: Out now

Review: Gruesome – Twisted Prayers – Relapse Records – Release: Out now.

Gruesome bestaat nog maar amper vier jaar, maar wordt wereldwijd gezien als dé band ter ere van Death. De één zegt dat ze een kloon, een kopie zijn die het alleen om het geld en de roem te doen is (net of er zoveel geld te verdienen is met death metal), de ander prijst ze de hemel in. Het is wel een zogenaamde “all star” band met leden van Exhumed, Possessed, Malevolent Creation en Master.

Gruesome is:
Daniel Gonzalez – gitaar
Matt Harvey – gitaar en zang
Robin Mazen – basgitaar
Gus Rios – drums

Twisted Prayers
Het nieuwe album is een eerbetoon aan Death’s “Spiritual Healing”. Juist het album dat ik niet zo goed ken. Maar desalniettemin concludeer ik ook dat het nog steeds als twee druppels water op Death lijkt. Is dit erg? Ja en nee. Ja, de originaliteit is heel ver te zoeken, men heeft de albums van Death minutieus uitgeplozen zodat men allerlei riffs kon destilleren die als originele Death riffs klinken. En nee, Gruesome is een eerbetoon en dan moet je ook precies klinken als Death. En dat doen ze!

De gitaarriffs, de solo’s, het totale geluid, exact Death. Zelfs de zang van Matt Harvey zit akelig in de buurt van dat van Chuck Schuldiner! Ik vind het een superplaat, maar ja, ik ben dan ook wel een old school death metal freak. Als extra pluspuntje heeft men gezorgd dat niemand minder dan Ed Repka de hoes heeft ontworpen, deze artiest heeft eerder al artwork ontworpen voor Death zelf.

Conclusie:
Gruesome levert een puike OSDM plaat af en een goed eerbetoon aan Death. Niets meer en niets minder!

Score: 3,9 uit 5

Tracklist:
1. Inhumane
2. A Waste of Life
3. Fate
4. Lethal Legacy
5. Fatal Illusions
6. Crusade of Brutality
7. At Death’s Door
8. Twisted Prayers

Links:
Gruesome Facebook
Relapse Records

Tekst: Frank Joustra