Review: Heads For The Dead – Serpent’s Curse – Transcending Obscurity – Release: Out now

Review: Heads For The Dead – Serpent’s Curse – Transcending Obscurity – Release: Out now.

Heads For The Dead is het geesteskindje van Jonny Pettersson, bekend van Ursinne, Henry Kane, Wombbath en Just Before Dawn. Hij trommelde Ralf Hauber van Revel In Flesh op om de boel vakkundig in te zingen en zo is Heads For The Dead geboren.

Heads For The Dead is:
Jonny Pettersson – Alle muziek, instrumenten en productie
Ralf Hauber – Zang en teksten

Gastmuzikanten:
Erik Bevenrud (Down Among The Dead Men) – Drums
Matt Molti (Sentient Horror) – Gitaarsolo’s op nummer 1,2 en 3
Håkan Stuvemark (Wombbath) – Gitaarsolo’s op nummer 2 en 7

 

Serpent’s Curse
Heads For The DeadIk hoorde voor het eerst van de band middels een sampler van hun label, Transcending Obscurity, van begin dit jaar. De sampler werd geopend door de titeltrack en blies mij direct omver. Hier moest ik gewoonweg meer van horen. Mijn gebeden werden verhoord en ergens in augustus kreeg ik het eindresultaat, het debuutalbum “Serpent’s Curse”, te horen. Wat een geweldige plaat!

Behoorlijk wat nummers hebben een horror-achtig intro, wat ook de bedoeling was. Het hele album moest een death metal soundtrack voor een horrorfilm worden. En dat is gelukt! Ze schuwen ook niet van gebaande paden te wijken. Het beginsel is OSDM, maar als je nummers als ‘Deep Below’ en ‘The Awakening’ beluisterd, hoor je daar veel doom metal invloeden in. De nummers ‘Heads For The Dead’ en ‘Death Calls’ zijn dan veel meer grindcore gericht.

Dit jaar is een geweldig jaar voor death metal liefhebbers, met krakers van Wombbath, Deicide, Monstrosity, Bloodbath, At The Gates, Hooded Menace, Down Among The Dead Men, Gruesome, Just Before Dawn, Krisiun, Atomwinter, Crawl, Eroded, Slaughterday, Tribulation, Susperia en Unanimated, die allen een album of EP uitgebracht hebben. En nu dan het debuut van Heads For The Dead. Sorry voor alle bovenstaande bands, ik had zelf Wombbath al op nummer één gezet van mijn jaarlijstje. Maar ook sorry Wombbath, jullie zakken naar plaats twee, want er kan maar één de winnaar zijn en dit jaar is dat Heads For The Dead. Het jaar is nog niet om, maar zoiets als dit wordt dit jaar niet meer overtroffen, denk ik.

Alles klopt aan dit album, de muziek én het artwork. Het logo is gemaakt door niemand minder dan Mark Riddick en de album hoes en layout is gemaakt door Branca Studio, bekend van Paradise Lost. De artiest in kwestie is Francesco Gemelli, bekend van Katatonia en Master.

Conclusie:
Dit is dé plaat van het jaar! Ik kan er pagina’s over schrijven, ik kan het ook zo laten. Iedereen die death metal gaaf vindt kan het album blind aanschaffen. Iedereen die wel eens wil weten wat death metal is, moet dit album maar aanschaffen. En vervolgens kun je het lijstje met bands van hierboven opzoeken, dat is ook allemaal geweldig.

Score: 5.1 uit 5

Tracklist:
1. Serpent’s Curse
2. Heads For The Dead
3. Deep Below
4. Post Mortem Suffering
5. The Awakening
6. Death Calls
7. Of Wrath And Vengeance
8. Gate Creeper
9. Return To Fathomless Darkness
10. In Darkness I Feel No Regrets (Wolfbrigade cover)

Links:
Heads For The Dead Bandcamp
Heads For The Dead Facebook
Transcending Obscurity Records Official
Transcending Obscurity Records Facebook

Tekst: Frank Joustra

Related posts

Review: Unleashed – No Sign Of Life – Napalm Records – Release: 12-11-2021

LiveReviewer

Review: Kommando – Distroyer/Iron Goat Triumph – Against PR/Eigen beheer – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Wolves In The Throne Room – Thrice Woven – Southern Lord Records – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3