Review Heritance, Neckbreak Nation en The Lucifer Principle

Review Heritance, Neckbreak Nation en The Lucifer Principle

Afgelopen vrijdag 23 mei was het zover. De eerste metalavond in het vernieuwde Brink 20 te Deventer, georganiseerd door Stichting Heavy Rocks, beter bekend van het Havenrock festival. Naast deze festivals gaat de stichting zich toeleggen op meer metal in Deventer, een goed streven!

De B20 is een erg fraai pand en heeft ietwat weg van een mini kerkje, zonder banken en orgel. Mooi balkonnetje boven en een bar die lekker dichtbij is. Helaas zijn de eigenaren van het pand zelf vergeten om de muren goed te bekleden waardoor het geluid uit de boxen te veel rondzingt en wat afbreuk doet aan de muziek. Gelukkig zal het een gezellig avondje worden, niet in de minste plaats dankzij de vele bekenden die elkaar weer overal treffen.

10371935_645940042152016_4875714413519703316_nDe opener van de avond is The Heritance. Een vrij jong bandje, maar met vele jaren ervaring. De leden zijn afkomstig uit onder andere Chiraw en Devious, dus deze bazen weten hoe ze een flinke pot death metal moeten brengen! Helaas staat het geluid nog iets te hard, waardoor je de band vanaf buiten bijna mee kan pakken, maar dat doet absoluut geen afbreuk aan het optreden. Ondanks het feit dat er nog weinig publiek is knalt deze band met expertise hun groovende beukwerk de zaal in. Dat smaakt naar meer en de toon is al goed gezet!

1979767_645940155485338_7920416817108556272_nNa een lange ombouw en soundcheck is het de beurt aan Neckbreak Nation. Gelukkig is de zaal al wat beter gevuld en daar plukt NN zeker de vruchten van. Nu lijken de gitaren net wat zachter dan de rest in de mix te staan, maar dat mag niet deren. De muziek swingt de pan uit en de zanger houdt goed contact met het publiek. De band doet zijn naam eer aan met goed headbangbare muziek, van lekker langzaam tot nek brekende snelheden! Aan het einde wordt nog even een lekkere meezinger van Pantera gespeeld; “Cowboys from Hell”!

LuciferDaarna is het tijd voor de hoofdact van de avond: The Lucifer Principle. Deze bazen van de stomping death metal zijn de laatste jaren veel te weinig op het podium te zien geweest en hebben duidelijk wat in te halen. En gelukkig doen ze dat vol overgave! De band brengt een lekkere mix van oud werk, splinternieuw en iets minder nieuw. De nieuwe nummers knallen goed weg en maken de weg klaar voor een nieuw album. Het zou tijd worden!
Helaas wreekt de geluidsomgeving van het gebouw zich behoorlijk bij deze band en is het daardoor lastig optimaal te genieten van de muziek. Het publiek lijkt dan ook nog bij te komen van de afgelopen werkweek, waardoor de participatie niet heel hoog ligt. Ondanks dat heeft de band er duidelijk zin in en zanger Earik staat als een beest op het podium z’n ding te doen alsof ie voor een afgeladen uitzinnige zaal staat. TLP is back in full force!

Hierna wordt de avond nog afgesloten door een tweetal coverbands, te weten Snaggletooth en Megaseth voor de liefhebbers. Helaas noopte de vroege werkochtend mij om deze te skippen.

Al met al was het een erg geslaagde avond. De bands waren goed op dreef, het bier koud en de zaal had een fijn sfeertje. Als de volgende keer de muren wat bekleed zijn om het geluid te dempen gaat het helemaal een topper worden! Ik ben er in geval zeker bij de volgende keer dat Stichting Heavy Rocks weer zo’n top avond organiseert!

Tekst: Robert Popovic

Related posts

Live report: Immolation / Full of Hell / Monument of Misanthrope / Stortregn – Baroeg Rotterdam, 30-03-2018

LiveReviewer

Live report: Persefone / Oddland / Defecto – Poppodium Duycker, 30-03-2018

LiveReviewer

Live report: Archspire / Beneath The Massacre / Vulvodynia / Inferi – Baroeg Rotterdam, 07-12-2019

LiveReviewer
UA-17622028-3