Review: Imperium – Dreamhunter – AOR Heaven – Release: Out Now

Review: Imperium – Dreamhunter – AOR Heaven – Release: Out Now.

imperium-dreamhunter-cover2016De spreuk ‘don’t judge a book by its cover’ is hier meer dan toepasselijk. Als je de hoes bekijkt verwacht je donker gekleurde power metal. Bij het lezen van de bijgevoegde bio kom je te weten dat dit project op poten werd gezet door de Strike drummer Mika Brushane en dan denk je bedenkelijk ‘waarom heeft AOR Heaven zich over de man ontfermt?’.
Maar bij het beluisteren van het eerste nummer smelten die twijfels als sneeuw voor de zon, want dit is melodieuze rock met een zoete laag AOR er overheen. Mika werkte vier jaar aan dit project en liet zich omringen door een pak getalenteerde muzikanten uit het Finse metallandschap. Bandleden van Thunderstone, Kenziner, Anthriel, Warmen en Status Minor verleenden hun medewerking.

Het titelnummer ‘Dreamhunter’ is pure melodieuze hard rock met een snuifje van de jaren 80 toetsen. ‘Always Forever’ is volledig volgens het Scandinavisch AOR boek gecomponeerd. De aanwezigheid van drie zangers zorgt voor de nodige afwisseling en komt de luisterervaring ten goede. De naald van de rockmeter wijkt wat meer naar rechts uit bij ‘There Will Be Light’ en ‘Reach For The Stars’. Het album bezit een voor het genre gekende gepolijst geluid, maar hier valt volop te genieten van de vele riffs en solo’s van de gastmuzikanten. Voor een debuutalbum is dit zeker en vast een puik album en ik kijk uit naar met wat Mika in de toekomst op de proppen zal komen.

Score: 4 uit 5

Links:
Imperium Facebook
AOR Heaven

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Ted Poley – Beyond The Fade – Frontiers Music – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Waken Eyes – Exodus – Ulterium Records – Release: October 30, 2015

LiveReviewer

Review: Rivers of Nihil – The Work – Metal Blade Records – Release: 24-09-2021

LiveReviewer
UA-17622028-3