Review: Inquisitor – Stigmata Me, I’m In Misery – Hammerheart Records – Release: Out now

Review: Inquisitor – Stigmata Me, I’m In Misery – Hammerheart Records – Release: Out now.

Ooit was er eens een bandje op de Biblebelt die voor wat opschudding zorgde! Moeders moesten hun kinderen in de kelder opsluiten. Vaders pakten de hooivorken en fakkels. Inquisitor was de Duivel. De Duivel maakte thrash en Walpurgis werd al gauw 1 van de CULT platen der lage landen. Net zo vlug als het vagevuur omzich heen greep, bluste het helaas uit. Gelukkig voor ons liefhebbers van extreme thrash is de vlam nooit geheel gedooft. De mannen kwamen weer bijeen en hebben eerst nog even furore gemaakt met een antikruistocht door de lage landen. Via Hammerheart brengen zij ons nu hun langverwachte opvolger ten gehore!

Inquisitor is:
Alex Wesdijk – Zang
Alex Bakker – Bas
Erik Sprooten – Gitaar
Wim van der Valk – Drums

Stigmata Me, I’m In Misery
Op “Walpurgis” was de bas helaas een beetje ondergesneeuwd onder al het andere geweld. De bassist mag niet zeuren. Dit is ruimschoots goedgemaakt op “Stigmata Me, I’m In Misery”. Eindelijk kunnen we horen wat voor een beest Alex Bakker wel niet is. Zijn spel doet mij heugen aan de goede dagen van Pestilence! Dat metal de mens goed doet, kun je zien aan frontman Alex Wesdijk. Deze excentrieke man heeft een turbulente levenstijl achter de rug. En wij mogen Satan dankbaar zijn dat hij zijn manikaliteit heeft kunnen vastleggen voor “Stigmata me, I’m in Misery”. Zijn vocalen gaan door merg en been en zijn pijn, haat, angst en boosheid wordt de speakers uitgespuugd!

De mannen zijn allemaal duidelijk vol passie geraakt met hun terugkeer sedert 2014! Erik Sprooten ook bekend van Ancient Rites speelt als bezetene zijn axe met een passie en techniek waar menigeen jaloers op zal zijn. Wim van der Valk is weer van de partij voor het drumwerk. De beste man die momenteel ook achter de drumkit zit bij Sammath roffelt er stevig op los. Mokerslagen lomp en snel alsof de duivel zelf achter de kit zit.

Conclusie:
Wat mij vooral deugd doet aan deze plaat is de tijd en energie die erin gestoken is beloond wordt aan de luisteraar en liefhebber van extreme thrash. Daar waar anderen in genre wegens leeftijd het gaspedaal maximaal driekwart intrapt, drukt Inquisitor hem met regelmaat door de bodem heen! Ben jij liefhebber van een ontoegankelijke bak pleurisherrie met manikale vocalen!? Zoek niet verder en schaf “Stigmate Me, I’m in Misery” aan.

Score: 4 uit 5

Tracklist:

  1. Castigate Into Divine Apostle
  2. I Am Sick, I must Die
  3. Holy Man’s Gallows Pole
  4. Dreadful Fate
  5. Hammering Rusty Nails
  6. Northern Goliath – Death, A Black Rose
  7. The Witching Time Of Night
  8. On A Black Red Blooded Cross
  9. Hate, Misery, Torture & Dismay

Links:
Inquisitor Facebook
Inquisitor Official
Hammerheart Records


Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Review: Oceans of Slumber – Winter – Century Media – Release: Out Now

LiveReviewer

Short Report: Kjeld – Skym – Hammerheart Records – Release: March 2nd 2015

livereviewer

Review: Tomb Mold – Primordial Malignity – Blood Harvest / Regain Records – Release: 03-02-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3