Review: Insanity – Toss A Coin – Bastardized Recordings – Release: Out now

Review: Insanity – Toss A Coin – Bastardized Recordings – Release: Out now.

InsanityInsanity werd opgericht in 2004 in Zwitserland en kwam in 2007 met hun eerste demo “Fight Back” en pas veel later (2013) met de eerste full length “No Limit”. De band bestaat uit zanger Tobias Küng, de gitaristen Michael Portmann en Yannick Balmer, drummer Raphael Renggli en bassist Livio “Pery” Zemp. De band heeft inmiddels getoerd met alle groten uit de hardcore zoals Hatebreed, Agnostic Front, Madball, Sick Of It All en Terror.

De invloeden van deze bands schemeren ook behoorlijk door in de muziek van deze Zwitsers. Vooral de gangshouts en singalongs, zoals bekend van Sick of it All en veel andere bands in het genre, zijn volop aanwezig. ‘No Tolerance for Intolerance’ heeft een lekkere groove zoals de meeste nummers op deze plaat dat wel hebben. De zang van Tobias doet wat denken aan die van JJ Peters van Deez Nutz. Bij de meeste hardcore bands knap ik af  op de zang omdat die te schreeuwerig en onverstaanbaar is, maar dat is hier absoluut niet het geval. Tobias klinkt ruig, maar toch goed verstaanbaar.

‘What I See’ begint met een basloopje en doet me gelijk denken aan het voorgenoemde SOIA.  Het refrein van ‘With my Friends’, inclusief singalongs, heeft ook een hoog SOIA gehalte. Ondanks de hoorbare invloeden heeft de band toch ook wel een eigen smoel. De band pakt de goeie dingen uit de scene en smelt die samen tot een aanstekelijk groovend geheel, waar je niet stil bij kunt blijven staan.

Score: 4,2 uit 5
 

Links:
Insanity Facebook
Bastardized Recordings Facebook

Tekst: Marcel Klaster

Related posts

Review: Night in Gales – The Last Sunsets – Apostasy Records – Release: 23-02-2018

LiveReviewer

Review: Dark Funeral – Where Shadows Forever Reign – Century Media Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Imperium – Dreamhunter – AOR Heaven – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3