Review: Judas Priest – Turbo 30 (Remastered 30th Anniversary Edition) – Sony Music – Release: 03-02-2017.

Review: Judas Priest – Turbo 30 (Remastered 30th Anniversary Edition) – Sony Music – Release: 03-02-2017.

348863a-emp“Turbo” was het tiende album van Judas Priest en de band introduceerde met dit album ook de gitaarsynthesizers. Iron Maiden had dat ook gedaan met hun “Somewhere In Time” album. Vele fans schrokken zich een hoedje, maar het album bevat met het titelnummer, ‘Locked In’ en ‘Out In The Cold’ enkele krakers. Nu kan je die nummers in een geremasterde versie beluisteren. Het album heeft er wat meer pit door gekregen en het blijft Judas Priest met een Rob Halford in topvorm.
Maar wat deze release zo geweldig maakt zijn de twee extra schijfjes met een liveconcert van de ‘Fuel For Life’ tour, die ter ondersteuning van het Turbo album doorging. We krijgen hier de integrale show van het concert dat ze gaven op 22 mei 1986 in de Kemper Arena in Kansas City.

De nadruk lag duidelijk op het pas verschenen “Turbo” album dat met vijf nummers vertegenwoordigd is. ‘Out In The Cold’ opent dit album dan eerder ongewoon met een toetsenintro, maar dit blijft een beresterk nummer. Het commerciëlere ‘Locked In’ brengt er vervolgens meer vaart in! Rob’s stem klinkt hierop fenomenaal en zijn hoge noten gaan door merg en been.
Dit album is een aaneenrijging van nummers uit één van de beste periodes van de metal Gods. Met krakers zoals ‘Breaking the Law’, ‘The Sentinel’, ‘Electric Eye’, ‘Freewheel Burning’, ‘Victim of Changes’ en ‘Metal Gods’ wordt je meer dan verwend.
Het is gewoon formidabel om Rob voluit te horen gaan op ‘The Sentinel’, het supersnelle ‘Freewheel Burning’ en dat oorstrelende rustige stuk in ‘Victim of Changes’.

Score: 4,5 uit 5

Links:
Judas Priest Official
Judas Priest Facebook
Sony Music

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Memoriam – For The Fallen – Nuclear Blast – Release: 24-03-2017

LiveReviewer

Ten – Isla De Muerta – Rocktopia Records – Out Now

LiveReviewer

Review: Stortregn – Singularity – Non Serviam Records – Release: 27-05-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3