Review: Krisiun – Scourge Of The Enthroned – Century Media – Release: Out now

Review: Krisiun – Scourge Of The Enthroned – Century Media – Release: Out now..

Krisiun meld zich weer aan het front met een nieuw pareltje, “Scourge Of The Enthroned” genaamd. Vanaf 1990 is deze Braziliaanse band al bezig in de hardere metal wereld, het laatste wapenfeit uit 2015 was het album “Forged in Fury”.

Krisiun is:
Alex Camargo – zang/bas
Moyses Kolesne – gitaar
Max Kolesne – drums

 

Scourge Of The Enthroned
Krisiun geeft in het begeleidend schrijven voor de pers aan dat het, na het uitkomen van het reeds genoemde “Forged in Fury” album, heeft terug gekeken op hun lange carrière, en dat daarbij was opgevallen dat dat album vrij technisch in elkaar zat, en vol met mid-tempo stukken zat. Men heeft na deze reflectie besloten dat het elfde album “Scourge Of The Enthroned” feller en furieuzer moest worden.

Nu komt de logische vraag na bovenstaande getypt te hebben. Is het gelukt? Nou, fel klinkt het zeker. De death/thrash van Krisiun dondert lekker over je heen, veel typische Krisiun blasts qua drum, een lekkere productie, een zanger die er hoorbaar zin in heeft. Ja, het zit wel goed met de muziek op deze schijf. Geen technische hoogstandjes, maar rauwe death/thrash met groovy riffs.
Furieus? Nou, daar is de drummer een beetje de spelbreker. Ik vind zijn blasts erg goed in deze muziek passen, maar het blijft wat houterig, te houterig om furieus over te komen. Dat is niet erg op zich, de nummers lijden er niet onder.

In een nummer als ‘Electricide’ zitten veel verschillende elementen, van 2-stemmige gitaarstukken tot lompere riffs. Afsluiter ‘Whirlwind Of Immortallity’ (Windhoos van Onsterfelijkheid, sja, er bekruipt mij een “The Past Reborns The Storm” gevoel qua titel, zal wel iets Braziliaansch zijn) is een mooi voorbeeld van de gevarieerdheid van dit album: het begint met een felle riff ondersteunt door lompe drums, loopt over naar meer mid-tempo, waarna het weer fel van leer trekt. Heerlijk gedaan.

Conclusie:
Krisiun draait al lang mee in de harde metalen wereld en heeft op dit elfde schijfje zichzelf opnieuw uitgevonden. Heerlijke death/thrash van een hoog niveau.

Score: 4 uit 5
 

Tracklist:
1. Scourge of the Enthroned
2. Demonic III
3. Devouring Faith
4. Slay the Prophet
5. A Thousand Graves
6. Electricide
7. Abysmal Misery (Foretold Destiny)
8. Whirlwind of Immortality

Links:
Krisiun Facebook
Krisiun YouTube
Century Media

Tekst: Mathieu

Related posts

BUMBLEFOOT – LITTLE BROTHER IS WATCHING – BUMBLEFOOT MUSIC – Release: Out Now

livereviewer

Review: Abhorrent Decimation – Miasmic Mutation – Eigen Beheer – Release: 25-09-2015

LiveReviewer

Review: Grave Ritual – Morbid Throne – Descent Records – Release: Out Now

livereviewer
UA-17622028-3