Review: Krypts – Remnants of Expansion – Dark Descent Records, Release: 28-10-2016

Review: Krypts – Remnants of Expansion – Dark Descent Records, Release: 28-10-2016.

Krypts is een death metal band uit Finland. Ze zijn opgericht in 2008 en hebben sindsdien een demo, een EP en een full length uitgebracht. Op 28 oktober ziet “Remnants of Expansion” het levenslicht, hun tweede langspeler.

Krypts is:
Otso Ukkonen – Drums
Ville Snicker – Gitaar
Antti Kotiranta – Zang en basgitaar
Jukka Aho – Gitaar

Remnants of Expansion
KryptsDark Descent Records weet de krenten wel uit de pap te halen. Dit Krypts is een lekkere, lompe band. Ze spelen death metal, maar met behoorlijk wat doom invloeden. Zo te horen zijn ze ook niet vies van het typische HM2 geluid.

Afgetrapt wordt er met ‘Arrow of Entropy’, een elf minuten durend epos wat zich al dreigend en ronkend voortsleept. Het tweede nummer is ‘The Withering Titan’, het begint met een soort Mongools middenrif gebrom. Tja, ik weet ook niet precies hoe die zangstijl heet, ik weet alleen dat het uit Mongolië komt. Dit nummer is meer mid-tempo, maar het is niets minder duister als zijn voorganger. Halverwege wordt er even lekker op los gebeukt. Kortom, variatie alom. Het titelnummer ‘Remnants of Expansion’ is een instrumentaal nummer, zeer dreigend en de gitaristen hebben hier de kans om hun melodieuze kunsten te vertonen.

Hierna volgen nog twee lompe death metal nummers. De één meeslepend, de ander juist met heftig gerag. Na vijf nummers en ongeveer vierendertig minuten is het afgelopen met de pret. En dat is dan weer jammer. Want, zoals ik al eens eerder aanhaalde, van goede dingen wil je zolang mogelijk genieten.

Conclusie:
Krypts levert met “Remnants of Expansion” een goed death metal album af. Met vierendertig minuten zou ik het bijna een EP noemen. Hiermee geef ik het grootste euvel al aan, de korte duur van het album. Dit zie je terug in mijn score, deze zou beduidend hoger zijn als er zo’n tien minuten meer muziek te horen zou zijn.

Score: 3.1 uit 5
 

Tracklist:
1. Arrow of Entropy
2. The Withering Titan
3. Remnants of Expansion
4. Entrailed to the Breaking Wheel
5. Transfixed

Links:
Krypts Bandcamp
Krypts Facebook
Dark Descents Records Official

Tekst: Frank Joustra

Related posts

IMPELLITTERI – VENOM – FRONTIERS RECORDS – RELEASE: OUT NOW

LiveReviewer

Review: Trivium – Silence in the Snow – Roadrunner Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Iskald – Innhøstinga – Indie Recordings – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3