Review: Lamb of god – Live in Richmond, VA – Nuclear Blast – Release: Out now

Review: Lamb of god – Live in Richmond, VA – Nuclear Blast – Release: Out now

Vorig jaar kwam Lamb of God met het zelfgetitelde achtste album. Het album daarvoor, “VII:Sturm und Drang”, was een krachtig album met daarop een aantal verrassende nummers. Die verrassing was op “Lamb of God” nauwelijks aanwezig en speelde de band mijns inziens redelijk op safe. Na een periode van vijf jaar tussen de albums had ik toch wat meer van de band verwacht. Slecht was het zeker niet , maar de wow-factor was voor mij niet aanwezig.

Na het uitbrengen van het album en de welbekende lockdowns besloot de band , net als zoveel bands, een concert live te streamen. Dit gebeurde in hometown Richmond Virginia op 18 september 2020, in een intieme setting. De setlist bestond uit het volledige laatste album aangevuld met een aantal andere nummers. Waar de nummers op de plaat niet overtuigen, kunnen we dat live wel aan de band over laten. Ondanks het nauwelijks aanwezige publiek gaat de band er vol in en worden de nieuwe nummers vol overgave gebracht. De welbekende interactie van Randy met het publiek mis je hier natuurlijk, maar een kniesoor die daar over valt. Ze spelen alsof ze voor een volle zaal staan.

De rest van de setlist bestaat uit ‘Contractor’ van “Wrath”, het altijd live aanwezige ‘Ruin’ van “As the Palaces Burn”, ‘512’ van “VII: Sturm und Drang” en ‘The Death Of Us’, van de soundtrack van “Bill and Ted face the music” wat ook wel gelabeld wordt als een anti-politie / pro-Black Lives Matter anthem. Als bonus staan er twee nieuwe nummers op dit live album, ‘Ghost Shaped People’ en ‘Hyperthermic – Accelerate’. Mijns inziens ook geen echt verrassende nummers , maar die kunnen in het proces naar een nieuw album altijd nog veranderen. Dat album staat nog niet gepland dus hoe dat er uit gaat zien is nog koffiedik kijken. 12 december staat de band gepland in 013 Tilburg samen met Kreator en het Texaanse Power Trip. Hopelijk als alles meezit kunnen we de band dan weer in volle glorie aanschouwen, het zal verdomme weer eens tijd worden!

Tracklist:
1. Memento Mori
2. Checkmate
3. Gears
4. Reality Bath
5. New Colossal Hate
6. Resurrection Man
7. Poison Dream
8. Routes
9. Bloodshot Eyes
10. On The Hook
11. Contractor
12. Ruin
13. The Death Of Us
14. 512
15. Ghost Shaped People
16. Hyperthermic / Accelerate

Tekst:Marcel Klaster

Related posts

Review: : Universal Mind Project – The Jaguar Priest – Inner Wound Recordings – Release: 29-04-2016

LiveReviewer

WORK OF ART – FRAMEWORK – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

livereviewer

Review: Morbid Angel – Kingdoms Disdained – Silver Lining Music – Release: 01-12-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3