Review: Malevolent Creation – The Thirteenth Beast – Century Media – Release: Out now

Review: Malevolent Creation – The Thirteenth Beast – Century Media – Release: Out now.

Malevolent Creation behoeft eigenlijk geen introductie. Sinds 1987 blazen ze iedereen al omver met hun death metal. Oerzanger Brett Hoffmann is niet meer onder ons, hij heeft de strijd tegen kanker niet overwonnen. Met “The Thirteenth Beast” brengt Malevolent Creation hun dertiende plaat uit. Deze plaat wordt tevens opgedragen aan Brett Hoffmann.

Malevolent Creation is:
Phil Fasciana – Gitaar
Josh Gibbs – Basgitaar
Philip Cancilla – Drums
Lee Wollenschlaeger – Gitaar en Zang

The Thirteenth Beast

Het dertiende album van Malevolent Creation is een beest van een album, zo dat is er uit, klaar met de review. Nee, zo makkelijk kom ik er niet van af. Het klopt overigens wel. Ze zijn schijnbaar ook teruggegaan naar hun oude geluid. Ik zeg schijnbaar, omdat ik na “Stillborn” eigenlijk niet veel meer naar ze geluisterd heb. Blijkbaar hebben ze in de tussenliggende albums veel andere invalshoeken gevonden en zijn ze nu weer terug bij af. Hoe ze in die tussentijd klonken, dat weet ik dus niet echt, mea culpa! Maar dat ze weer terug naar hun oude sound zijn gegaan juich ik alleen maar toe, want “Stillborn” vond (en vind) ik een ontzettend lekkere plaat.

Nu kan ik de link met “Stillborn” ook wel terug horen. Dit album klinkt wel wat sneller, maar die old school vibe hoor ik zeker wel. Lekkere lompe death metal, Amerikaanse begin jaren negentig stijl. Dus niet van dat gehak dat men in Amerika na 1995 uitbracht. Dat Lee Wollenschlaeger monotoon klinkt en dus de zwakke schakel is, dat zie ik niet zo. Teruggrijpend naar “Stillborn”, daar hoorde ik ook niet een zangvirtuoos. Op “The Thirteenth Beast” vind ik de zang precies passen. Ja, hij is geen John Tardy of Martin van Drunen, maar dat moet ook niet bij de muziek van Malevolent Creation. Alles klinkt gewoon zoals het moet. Enig minpuntje is de hoes, die vind ik persoonlijk echt helemaal niks, maar smaken verschillen denk ik dan maar.

Conclusie:
“The Thirteenth Beast” is gewoon een lekkere doorstamper van Malevolent Creation en iedere death metal liefhebber kan deze plaat met een gerust hart aanschaffen. Lekkere recht toe recht aan, eerlijke death metal!

Score: 3.9 uit 5

Tracklist:
1. End the Torture
2. Mandatory Butchery
3. Agony for the Chosen
4. Canvas of Flesh
5. Born of Pain
6. The Beast Awakened
7. Decimated
8. Bleed Us Free
9. Knife at Hand
10. Trapped Inside
11. Release the Soul

Links:
https://www.facebook.com/centurymedia
https://www.facebook.com/malevolentcreation
https://www.cmdistro.de/

Tekst: Frank Joustra

Related posts

Review: Gruesome – Twisted Prayers – Relapse Records – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Destrage – The Chosen One – Metal Blade Records – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Overkill – The Grinding Wheel – Nuclear Blast – Release: 10-02-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3