Review: Manticore – Cauterize the Church Council – Raw Skull Recordz – Release: Out now

Review: Manticore – Cauterize the Church Council – Raw Skull Recordz – Release: Out now.

Manticore was een death/thrash metalband uit Coevorden. Deze demo is het enige wat de band ooit heeft uitgebracht begin jaren 90. Na het releasen van deze demo ging de band uit elkaar en bassist Nils Vos en drummer Marco Arends vormden Altar. Gitarist Marcel Beukeveld ging later naar God Dethroned. Waar zanger Gerard is gebleven, Joost mag het weten!?

Deze CD bevat de nummers ‘Cauterize the Church Council’, ‘Tales of a Creature’, ‘Psycho Damn’ en ‘Mal Function’. Nummer één en nummer drie zijn later door Altar opnieuw opgenomen en staan op hun album “Youth Against Christ”.

Het geheel is natuurlijk behoorlijk opgepoetst , maar het blijft toch echt wel demo kwaliteit. De drumpartijen op ‘Cauterize The Church Council’ zijn niet erg lekker ingespeeld en daar verander je natuurlijk ook niks aan. Op de CD van Altar hoor je duidelijk hoe het wel moet. Datzelfde geldt voor ‘Psycho Damn’. De baspartijen in dit nummer zijn heel erg nadrukkelijk aanwezig. ‘Mal Function’ heeft hetzelfde probleem en hier wordt het bijna irritant om naar te luisteren.

Op ‘Tales of a Creature’ staan de drumpartijen wat zacht in de mix en is er meer nadruk op de gitaarpartijen gelegd. Mijn inziens is dit schijfje alleen weg gelegd voor de echte verzamelaar. Leuk om een keer geluisterd te hebben en nu maar snel “Youth Against Christ” in de cd-speler.

Deze demo is geremasterd door Ted Gringo van The Ancient Way Mastering. Dit schijfje is gelimiteerd tot 300 CD’s.

Links:
Manticore Facebook
Raw Skull Recordz

Tekst: Marcel Klaster