Review: Miss Behaviour – Ghost Play – AOR Heaven, Release: Out Now

Review: Miss Behaviour – Ghost Play – AOR Heaven, Release: Out Now.

Tien jaar na het debuut “Heart Of Midwinter” levert Miss Behaviour nu zijn vierde langspeler “Ghost Play” af. De doorbraak kwam er met het album “Last Woman Standing” in 2011. De Zweden wonnen de Melodic.net readers poll voor ‘Best AOR album of 2011’. De evensterke opvolger “Double Agent” verscheen in de zomer van 2014. Samen met producer Patrik Magnusson (Crashdiet, Mick Mars, …) werkten ze in 2015 aan dit nieuwe album.

Miss Behaviour is:
Sebastian Roos – zang
Erik Heikne – gitaar
Henrik Sproge – toetsen
Niclas Lindblom – basgitaar
Magnus Jacobson – drums

Ghost Play
miss behaviourOpener ‘Friendly Fire’ krijgt door zijn snedige riffs, de ruime aanwezigheid van de toetsen en het stemgeluid van Sebastian meteen mijn goedkeuring. Dit is een potige AOR track dat een mooie opbouw kent en je aandacht trekt. De dromerige en uiterst melodieuze solo van Erik zorgt voor een injectie van melodie en gevoeligheid.

‘The Magician’ volgt volledig het recept van het ultieme Scandinavische AOR kookboek en de af en toe piepende gitaar is een mooie bonus. Het toetswerk van Henrik Sproge kent duidelijk zijn oorsprong in de gouden jaren 80! ‘Pain And Passion’ is wat trager en bevat een onwaarschijnlijk catchy gitaarriff.
De intro van ‘The War Inside’ laat de kwaliteit van de stem van Sebastian horen. Deze ballade wordt opgesmukt met wondermooie toetsen.

‘Savage Heart’ is wat commerciëler, maar daarom niet minder goed. Door de samenzang is het refrein zoet als honing! Ik ben er net als Winnie de Pooh alvast verzot op! De diepe bas laat zich opmerken in het rustige ‘Brothers Of War’. Luister vooral naar de sfeervolle gitaarlicks op de achtergrond. De solo van Erik zorgt voor wat vonken en vuur en zijn snarengepluk waardeer ik ten zeerste.

Het titelnummer is een waar pareltje dat wederom bol staat van fris klinkende toetsen in combinatie met strakke riffs. De plots opduikende piano zorgt voor een mooi contrast! Het hardere ‘Night Moves’ doet wat aan de latere Pretty Maids denken en met ‘Walking In Shadows’ belanden we bij de tweede ballade.

‘All Eyes On You’ is de hardste track met een hoofdrol voor de gitaar, inclusief een solo die voor vuurwerk zorgt! ‘Save The World’ is een rustige piano ballade, waar de kracht van Sebastian mooi aan de oppervlakte komt drijven.

Conclusie:
Het album bevat een goede mix van rockers, ballades en mid-tempo nummers dat er voor zorgt dat je je geen seconde gaat vervelen. Ik verslind dit album in één ruk en het klinkt bovendien nog verdomd goed ook door die productie van Patrik Magnusson. Voor mij persoonlijk zijn de toetsen alleen al een reden tot aanschaf. Dus keyboardlovers, sla jullie slag!

Score: 4,5 uit 5
 

Tracklist:
1. Friendly Fire
2. The Magician
3. Pain And Passion
4. The War Inside
5. Savage Heart
6. Brothers Of War
7. Never Say Never
8. Ghost Play
9. Night Moves
10. Walking In Shadows
11. All Eyes On You
12. Save The World

Links:
Miss Behaviour Official
Miss Behaviour Facebook
AOR Heaven

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Santana – IV – Santana IV Records/Bertus – Release: 15-04-2016

LiveReviewer

Sinister – Dark Memorials – Massacre Records – Release: Out Now

livereviewer

Review: Omnium Gatherum – The Burning Cold – Century Media Records – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3