Review: Narnia – Reaching For The Top – Narnia Songs – Release: Out Now

Review: Narnia – Reaching For The Top – Narnia Songs – Release: Out Now.

NarniaNarnia is de band van gitarist CJ Grimmark en toen Christian Liljegren de band vervoegde na het debuut bleek het plaatje te kloppen. De neoklassiek getinte metal van deze Zweden sloeg bij velen aan en hun broodje leek gebakken. Maar toen Christian de band verliet ging het vlug bergafwaarts en hun laatste album kan als een dieptepunt beschouwd worden.

Christian zelf was redelijk succesvol met zijn eigen projecten DivineFire en Golden Resurrection. Grimmarck zelf bracht nog een solo album uit en was op twee albums van relirocker Rob Rock te horen als snarenplukker. De band besloot echter een nieuwe poging tot succes te ondernemen. Ter ondersteuning van hun nieuwe zevende album dat zal verschijnen op 16 september brengen ze dit nummer als single uit.

We krijgen hier een glad klinkende rocker met aanstekelijke riffs en de zeer krachtige en melodieuze zang van Christian te horen. Als toemaat levert CJ een heerlijk melodieus shreddende solo af. Het nummer klinkt vertrouwd in de oren en bij herhaaldelijk luisteren blijft hij in je hoofd steken. Ik ben dan ook benieuwd wat de andere acht nummers ons zullen bieden op het te verschijnen album “Narnia”.

Score: 3,5 uit 5

Links:
Narnia Official
Narnia Facebook

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Tsjuder – Antiliv – Season of Mist – Release: Out now

livereviewer

Review: Light The Torch – Revival – Nuclear Blast – Release: 30-03-2018

LiveReviewer

Review: Novelists – Souvenirs – Nuclear Blast – Release: 13-11-2015

LiveReviewer
UA-17622028-3