Review: Nervosa – Downfall of Mankind – Napalm Records – Release 01-06-2018

Review: Nervosa – Downfall of Mankind – Napalm Records – Release 01-06-2018.

Nervosa is een all female thrashband uit Brazillië. Ze hebben al twee prima platen neergedropt en hebben al tours gedaan met bands zoals Venom Inc , Suffocation en vele anderen. Via Napalm Records komen ze nu met hun derde langspeler “Downfall of Mankind”.

Nervosa is:
Fernanda Lira – Vocalen, Bas
Prika Amaral – Gitaar, Backing Vocalen
Luana Dametto – Drums

 

Downfall of Mankind
Nervosa, de appetijtelijke dames uit Brazillië, zijn niet alleen leuk voor het oog. Zij weten ook te imponeren met hun death thrash. Vaak waar all female een gimmick wordt, weet Nervosa wel gewoon toffe muziek neer te zetten. Ook op het nieuwe “Downfall of Mankind” komt de band goed fel uit de hoek zetten. De meer krijsende growl van Fernanda wordt ondersteund met een sterke uptempo beat en scheurend gitaarwerk. Op het nummer ‘Never Forget Never Repeat’ komt er ook nog een goede solo van Prika voorbij zetten wat aantoont dat haar skills goed zijn.

De band houdt de groove achterwege en stampt meer op zijn Nuclear Assaults door de CD heen. Geen poespas en franjes op dit album. Prima productie is wat uit de speakers knalt en het maakt het nog lekkerder om je omver te laten blazen door deze felle tantes! Martin Furia heeft echt goed werk geleverd! Lyricwise is het heerlijk politiek getint en wordt er weer flink hard tegen de maatschappij aan geschopt. Vooral het nummer ‘Raise Your Fist’ is hier een mooi voorbeeld van. Live zal dat zeker wel voor wat deining gaan zorgen.

Conclusie:
Houdt je van goede doorstamp thrash met een brute growl er bovenop gesmeten. Dan moet je “Downfall of Mankind” zeker een kans geven. Houdt deze dames in de gaten, die gaan nog ver komen!

Score: 4 uit 5

Tracklist:
1. Intro
2. Horrordome
3. Never Forget Never Repeat
4. Enslave
5. Bleeding
6. … And Justice for Whom?
7. Vultures
8. Kill the Silence
9. No Mercy
10. Raise Your Fist!
11. Fear Violence and Massacre
12. Conflict
13. Cultura do Estupro
14. Selfish Battle – Bonus Track

Links:
Nervosa Facebook
Nervosa Official
Napalm Records

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Review: Paradise Lost – Medusa – Nuclear Blast Records – Release: 01-09-2017

livereviewer

BLACK FATE – BETWEEN VISIONS & LIES – ULTERIUM RECORDS – RELEASE: NOVEMBER 28th 2014

livereviewer

Review: Paganizer – On the Outskirts of Hades EP – Cyclone Empire – Release: 01-08-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3