Review: Oceans of Slumber – Winter – Century Media – Release: Out Now

Review: Oceans of Slumber – Winter – Century Media – Release: Out Now.

oceans of slumberOceans of Slumber heeft bij mij en veel anderen een goede indruk achter gelaten op hun recente tour met My Dying Bride. Bij thuiskomst heb ik meteen de CD “Winter” in de speler gegooid. Gelukkig blijken ze op plaat net zo’n sfeer te creëren als de dame en heren live hebben laten horen. Oceans of Slumber laat met “Winter” een zeer progressief metal geluid horen.

De kracht ligt niet alleen in de schitterende vocalen van Maggie. De schone dame heeft een zeer sensueel stem geluid, maar het is vooral het spel van de zeer getalenteerde band die het niveau van deze plaat zeer hoog legt. De drums hebben een jazzy inslag en de speelsheid van de drummer zijn slagen laten een goede impact achter. Op de snellere passages wordt je meegenomen op een intensieve rollercoaster ride die ik vaak mis in de hedendaagse muziek.

Oceans of Slumber is vooral sterk in de meer rustige stukken van haar spel. Het heeft iets sensueels en mystieks. Het is een genot om naar dit stukje muzak van getalenteerde mensen te luisteren. Oceans heeft gelukkig mij niet alleen live mogen bekoren. Laten we hopen dat we nog veel van deze band gaan horen.

Score: 4,5 uit 5

Link:
Oceans of Slumber Official

Tekst: Ronald Van De Baan

Related posts

SOTO – INSIDE THE VERTIGO – EDEL/EAR MUSIC – Release: OUT NOW

livereviewer

Review: Entrails – World Inferno – Metal Blade Records – Release: 16-06-2017

LiveReviewer

Review: Akasava – Nothing at Dawn – Nordavind Records – Release: 11-11-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3