Review: Old Chapel – Visions from Beyond – Chaos Records – Release: 07-11-2016

Review: Old Chapel – Visions from Beyond – Chaos Records – Release: 07-11-2016.

Old Chapel is een Russische death metal band, opgericht in 2010. “Visions from Beyond” is hun tweede full length.

Old Chapel is:
Sergei Karpukhin – Drums
Pavel Suslov – Zang
Alexey Mazur – Gitaar

Visions from Beyond
old-chapelHeb ik zomaar de tweede full length van Old Chapel in m’n handen. Hun debuut heb ik niet gehoord, dus ik kan geen vergelijking maken. Wat ik hier hoor is echte old school death metal. Vooral Grave hoor ik terug. Je kunt zeggen dat ze alles behalve origineel zijn, maar ze spelen vol passie.

In een interview las ik laatst dat ze allen behoorlijk ver van elkaar wonen en dat hierdoor oefenen een probleem wordt. Komt er nog bij dat ze, volgens dat interview, geen gitarist meer hebben……hun toekomst is alles behalve rooskleurig. En dat terwijl de muziek best te pruimen is, wat zeg ik, die is gewoon ronduit goed. Nou ben ik bevooroordeeld, want dit soort death metal vind ik normaliter altijd goed, maar tegenwoordig hoor je maar al te vaak van die ‘wanna be’ old school bandjes. Ik denk niet dat Old Chapel zo is. Dit ademt old school.

Mooi een stapel nummers, ruim drie kwartier speeltijd, een mooi verzorgde hoes. Hier word ik blij van. Nog iets aanhalen, het laatste nummer ‘Para Citta Dei Morti Viventi’ is een instrumentaal nummer en is gebaseerd op de film “City of the Living Dead” van Lucio Fulci. Hier en daar poppen geluidsfragmenten op uit de film, geweldig. En laat ik buiten old school death metal ook nog eens een zwak hebben voor horrorfilms. En Fulci is wel één van dé grootmeesters.

Conclusie:
Old Chapel heeft een mooi album uitgebracht. Niets nieuws onder de zon, maar gewoon een degelijk product. Eerlijke muziek en dat waardeer ik, dat zul je ook aan de beoordeling zien.

Score: 3.9 uit 5
 

Tracklist:
1. Disastrous Rite
2. Stairs to the Vault
3. The Burning
4. Towards the End
5. The Nightmare Room
6. Skullhunter
7. Leaving a Body
8. Witchboard
9. Paura nella cità dei morti viventi

Links:
Old Chapel Bandcamp
Old Chapel Facebook
Chaos Records

Tekst: Frank Joustra