Review: Paganizer – Land of Weeping Souls – Transcending Obscurity Records – Release: 05-08-2017

Review: Paganizer – Land of Weeping Souls – Transcending Obscurity Records –  Release: 05-08-2017.

PaganizerPaganizer is ontstaan uit de assen van Terminal Grip en geformeerd in 1997. De band is ook de hoofdband van veelvraat Rogga Johansson die met gemak al aan 50 albums komt waar hij aan meegewerkt heeft. Hij heeft al aardig wat projecten op zijn naam staan, maar speelt tot op heden ook nog steeds in verschillende bands waaronder Down Among The Dead Men, Johansson & Speckman, Megascavenger en Echelon. In de laatste speelt ook Paganizer gitarist Kjetil Lynghaug.

Inmiddels is “Land of the Weeping Souls” al het tiende album van Paganizer. Met dit tempo van albums produceren gaat de kwaliteit dan niet verloren hoor ik mezelf dan vragen. De vraag stellen is hem bijna beantwoorden! Wat we voorgeschoteld krijgen is niet de heruitvinding van het wiel. Maar wat dan wel? Nou, dat is typische uptempo Swedeath met zeer pakkende riffs en Rogga’s zeer herkenbare en goed verstaanbare grunt.

Het album begint zonder enige vorm van intro en het is gelijk van dik hout zaagt men planken. Met een titel als ‘Your Suffering Will Be Legendary’  verwacht je ook niet anders. Aan het begin van ‘Self Destructor’ zit enigszins een rustpuntje , voor de rest is het gewoon doorrammen naar het einde.

Zoals gezegd weinig nieuws onder de zon, maar wel een album met zeer pakkende riffs en geen gekloot met HM-2 pedalen. Liefhebbers van Swedeath kunnen dit album blindelings aanschaffen zonder teleurgesteld te worden.

Score: 3,75 uit 5

Links:
Paganizer Facebook
Transcending Obscurity Facebook

Tekst: Marcel Klaster

Related posts

Review: Nordic Union– Nordic Union – Frontiers Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Thulcandra – Ascension Lost – Napalm Records – Release: Out Now

livereviewer

Review: Belphegor – Totenritual – Nuclear Blast, Release: 15-09-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3