Review: Paganizer – The Tower of the Morbid – Transcending Obscurity Records – Release: 01-11-2019

Review: Paganizer – The Tower of the Morbid – Transcending Obscurity Records – Release: 01-11-2019.

Paganizer is ontstaan uit de assen van Terminal Grip en geformeerd in 1997. De band is ook de hoofdband van veelvraat Rogga Johansson die met gemak al aan 50 albums komt waar hij aan meegewerkt heeft. Hij heeft al aardig wat projecten op zijn naam staan, maar speelt tot op heden ook nog steeds in verschillende bands waaronder Down Among The Dead Men, Megascavenger ,Johansson & Speckman en Echelon. Gitarist Kjetil speelt ook in de laatste twee bands.

Paganizer is:
Rogga Johansson – Zang , gitaar
Kjetil Lynghaug – Gitaar
Martin Klasén – Bas
Mathias Fiebig – Drums


The Tower of the Morbid

In aanloop naar dit album heeft de band een aantal splits uitgebracht met Master, Heathenspawn en Restos Humanos. Inmiddels is “The Tower of the Morbid” al het elfde album van Paganizer. Met dit tempo van albums produceren gaat de kwaliteit dan niet verloren hoor ik mezelf dan vragen. De vraag stellen is hem bijna beantwoorden! Wat we voorgeschoteld krijgen is niet de heruitvinding van het wiel. Maar wat dan wel? Nou, dat is typische uptempo Swedeath met catchy riffs en Rogga’s zeer herkenbare en goed verstaanbare grunt.

Op ‘Cannibal Remains’ en ‘They Came To Die’ wordt er nog enigszins gas terug genomen, maar voor de rest is het in elk nummer gas geven tot het eind. In enkele nummers wordt nog een gitaarsolo gepropt, maar echt spannend wordt het eigenlijk nergens. Daarmee is de eerder gestelde vraag eigenlijk ook wel beantwoord.

Conclusie:
Liefhebbers van Swedeath zonder poespas kunnen dit album blindelings aanschaffen zonder teleurgesteld te worden. Wil je wat meer lagen in je Swedeath dan ben je bij Paganizer aan het verkeerde adres. Slecht is het zeker niet, maar wel veel van hetzelfde wat we eerder van de band hebben gehoord.

Score: 3,6 uit 5

Tracklist:
1. Flesh Tornado
2. Apocalypse Writings
3. Cannibal Remains
4. Drowning In Sand
5. Redemptionless
6. They Came To Die
7. Rot Spreads
8. Beneath The Gauze
9. The Tower Of The Morbid
10. Purge The World
11. Demented Machines

Links:
https://www.facebook.com/paganizersweden/
https://paganizer.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/transcendingobscurityrecords/

Tekst: Marcel Klaster

Related posts

Review: Beast In Black – Berserker – Nuclear Blast – Release: Out now

LiveReviewer

TOTO – TOTO XIV – FRONTIERS RECORDS – RELEASE: 20-03-2015

livereviewer

Review: Dante’s Theory – Amut – Transcending Obscurity – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3