Review: Rage – My Way (EP) – Nuclear Blast Records – Release: Out Now

Review: Rage – My Way (EP) – Nuclear Blast Records – Release: Out Now.

ragemywayepEen klein jaar geleden werden we verrast door het nieuws dat bandoprichter Peavy Wagner en gitaarvirtuoos Victor Smolski elk afzonderlijk verder zouden gaan. Peavy zou onder het vaandel Rage verder blijven gaan en Smolski zou de band Almanac oprichten. Ook hun zijproject Lingua Mortis Orchestra zou blijven bestaan en mogelijk zelfs in twee verschillende versies. Beide heren brengen in 2016 een nieuw album uit, maar Peavy wou toch de spits afbijten en gooit een EP op de markt.
Deze voorbode op het nieuw te verschijnen full album later dit jaar, is een lekker in het gehoor liggende beuker met vette gitaren, die ondanks hun rauwe karakter toch melodieus klinken. Nieuwkomer Marcos Rodriguez laat een iets smeriger gitaargeluid horen, maar tijdens de solo’s komt zijn shredgehalte ook aan de oppervlakte drijven!
Dat Peavy’s stem wat gelijkenissen vertoont met Grave Digger’s Chris Boltendahl, maakt de combinatie met de rauwere gitaren perfect. Peavy wil duidelijk meer terug naar het oudere geluid van voor Smolski, want als bonus krijgen we hier twee lichtjes herwerkte nummers van hun klassieker “Black In Mind” uit 1995 te horen. Als uitsmijter volgt nog een Spaanse uitvoering van ‘My Way’.
Ik geef Peavy nog het voordeel van de twijfel, maar ik vermoed dat mijn voorkeur vooral zal uitgaan naar Smolski’s nieuwe band Almanac! Let’s wait and see!

Score: 3,25 uit of 5

Links:
Rage Official
Nuclear Blast

Tekst: Rik Bauters

 

Related posts

FINAL CHAPTER – FOR GLORY & VICTORY – HERRIE RECORDS, OUT NOW!

livereviewer

Morbid Slaughter – A Filthy Orgy of Horror and Death – Boris Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Ghost – Prequelle – Relapse Records – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3