Review: Raven – Screaming Murder Death From Above: Live In Aalborg – Steamhammer – Release: Out now

Review: Raven – Screaming Murder Death From Above: Live In Aalborg – Steamhammer – Release: Out now.

De New Wave Of British Heavy Metal bracht vele bands en albums voort die van grote invloed waren en zijn op de hedendaagse metal scene. Raven is daar eentje van. Nog steeds zeer actief en nog steeds geleid door de broers John (zang en bas) en Mark (gitaar) Gallagher. De band heeft de tand des tijds prima doorstaan en hebben alleen wat wisselingen op de drumkruk gezien. Maar ondanks dat gaan dit powertrio onverdroten door met hun kenmerkende mix van heavy en speed metal.

Raven is:
John Gallagher – Bas en zang
Mark Gallagher – gitaar
Mike Heller – drums

 

Screaming Murder Death From Above: Live In Aalborg
Wat er van de originele drummer Rob ‘Wacko’ Hunter is geworden is mij onbekend, zijn opvolger Joe Hasselvander zat heel lang op die plek maar moest wegens medische gronden een paar jaar geleden ook bedanken. Nu zit Mike Heller (ook in Fear Factory) op de kruk en gezien zijn spel zal dat nog wel even duren.

Deze live CD is opgenomen tijdens de tour voor het album Extermination uit 2015 en die tour duurde best lang. Zo zag ik de band in 2015, op Graspop 2017, maar ook nog bij Saxon in het voorprogramma in december 2018. Een nieuw album is in aanleg, verwacht wordt die ergens dit jaar.

Raven stelt eigenlijk nooit teleur. Een simpele conclusie, maar helemaal waar. De ongecompliceerde metal is altijd energiek, live gaat de band er altijd 100% voor. Of het nou op Graspop is of in een plaatselijk rockcafé, het enthousiasme is er niet minder om. Een uitgebreide discografie is een weelderige bron voor een leuke setlist, al mogen nummers als ‘Hell Patrol’, ‘All For One’ en ‘Break The Chain’ mijns inziens nooit weggelaten worden. Dit live album is een eerlijk album, dat wil zeggen; what you hear is what you get. De sound is soms wat wiebelig, maar dat houdt het juiste live gevoel ook goed vast. En krakers als ‘Hung, Drawn And Quartered’ en ‘Rock Untill You Drop’ dragen daar ook zeker aan bij. Een nummer als ‘On And On’ had van mij achterwege gelaten mogen worden maar er blijft nog genoeg over om van te genieten.

Later dit jaar toert Raven met Girlschool en Venom Inc in Australië, ik hoop deze drie-eenheid ook in een club hier te mogen gaan zien.

Score: 4 uit 5

Tracklist:
1. Destroy All Monsters
2. Hell Patrol
3. All For One
4. Hung Drawn And Quartered
5. Rock Until You Drop
6. A.A.N.S.M.M.G.N.
7. Tank Treads (the blood runs red)
8. Faster Than The Speed Of Light
9. On And On
10. Break The Chain
11. Crash Bank Wallop

Links:
Raven Facebook
Raven Official
Steamhammer/SPV

Tekst: Winston Arntz