Review: Rectum Raiders – Rectum Raiders – Sububan Records – Release: Out Now

Review: Rectum Raiders – Rectum Raiders – Sububan Records – Release: Out Now.

Rectum Raiders door het dolle heen: glam metalband slaat toe!

Ze heten Rectum Raiders. Mannen die anno nu een nieuwe betekenis van rock n’ roll blootleggen, namelijk: een vuige mix van alles wat hard, snel én zwaar is, met een keiharde trap onder de gordel. De band zegt zich te laten inspireren door rockgoden als Judas Priest en Peter Pan Speedrock.
Vrijdag 3 maart verscheen hun debuutalbum. En morgen, zaterdag 11 maart, zijn we bij hun releaseparty in het uitverkochte Merleyn, Nijmegen. Het album is geproduceerd door Jochem Jacobs. Wat mogen we dan verwachten? Volgens de band: ‘een overdosis high-energy rock ‘n roll met absurde teksten, intense riffs en onvoorspelbare composities’. Rectum Raiders is een wilde glam metalband bestaande uit vijf jongens met elk een eigen bijnaam, leer ze kennen:

Rectum Raiders is:
“Gustav von Shredivarius” – Fast Guitar
“Rampage Delicious” – Slow Guitar
“Mr. Rectum” – Vocals
“Nikki Bear” – Drums
“Jackie Flawless” – Bass
“Hörse” – Horse

Rectum Raiders
Bij de optredens van de band staat een performer verkleed als paard op het podium. Met dat in het achterhoofd houdende, luisteren we het album van de band volledig blanco. De vijfkoppige band laat in een klein uur horen wat ze in petto hebben. Dit zijn voornamelijk catchy muziekdeuntjes gemixt met metal sounds en toch laten ze het klinken als de klassieke glam rock sounds van de jaren tachtig! Dynamisch, ruig, maar verre weg van teder. Zo kan het album worden beschreven.

De debuutplaat zit vol riffs. Liefhebbers van de elektrische gitaar, opgelet: het album zit vol ruig gitaarwerk. Naast veel ‘slow guitar’ wordt er genoeg afgewisseld met ‘fast guitar’, waarbij het laatste element vaak overloopt in mooie solo’s.

Een ‘doorsnee’-sound heeft de band totaal niet, zo bevestigd dit album met volle zekerheid. Het album “Rectum Raiders” is catchy, maar onderscheid zich goed door de ruige en chaotische muziek. De band uit Nijmegen heeft ervoor gezorgd dat een nieuwe genre is gecreëerd. Verrast de band de menigte live ook? Ik denk dat de zaal op zaterdag 11 maart helemaal los zal gaan!

Conclusie:
Rectum Raiders springt opvallend ver boven bands met dezelfde Rock N’ Roll invloeden uit. De band ‘kleurt niet binnen, maar buiten de lijntjes’, en dat vraagt om aandacht. Waar we de invloeden van de band duidelijk mee mogen vergelijken? Denk hierbij aan bands zoals: Turbonegro, Judas Priest, Skid Row, en Peter Pan Speedrock.

Zaterdag 11 maart zijn wij er in ieder geval bij in Merleyn, Nijmegen. Be there! Wij zijn in ieder geval super benieuwd.

Score: 4 uit 5
 

Tracklist:
1. G.R.I.N.D.
2. Foxx (I’m in love)
3. On My Back
4. Black Ripper
5. Sexistence
6. Blue Balls Boogie
7. Boulanger
8. Interlude Deliverance
9. Rocket Science
10. Thus Spoke Mr. Rectum
11. Too Hard
12. Vaseline

Links:
Rectum Raiders Official
Rectum Raiders Facebook
Suburban Records

Tekst: Kelly Papa

Related posts

Desolate Fields – Heeding the Call demo – Self-released – Release: Out Now

livereviewer

Hope Drone – Cloak of Ash – Relapse Records – Out Now

LiveReviewer

At The Gates – At War With Reality – Century Media Records – Out Now

livereviewer
UA-17622028-3