Review: : Riverdogs – California – Frontiers Music – Release: Out now

Review: Riverdogs – California – Frontiers Music – Release: Out now.

RiverdogsHet debuut van Riverdogs kreeg in 1990 lovende kritieken. Twee albums later splitte de band in 1993. In 2011 kwamen de leden opnieuw samen en dit resulteerde in het “World Gone Mad” album. Zes jaar later slaan ze terug om hun vijfde album op de mensheid los te laten.

Het openende ‘Hey-hey-hey-hey’ nodigt je meteen uit tot meezingen. De zalige melodieuze riffs van Vivian klinken formidabel, zijn solo laat je heerlijk wegdromen en dit maakt ‘American Dream’ de ideale opener. Vivian’s gitaarspel is een echte trekpleister, maar de terugkeer van Rob Lamothe is een tweede voltreffer. De man beschikt over een warm stemgeluid met bakken vol emoties! Luister naar ‘The Revolution Starts Tonight’ en zijn stem neemt je mee.

Liefhebbers van bluesy hardrock worden hier ook verwend, want de blues druipt werkelijk van ‘Something Inside’. De band kan uiterst gevoelig werk leveren zoals ‘Golden Glow’, ‘The Heart Is A Mindless Bird’, maar is niet bang om gas te geven zoals op ‘Searching For A Signal’. Dit is een album om bij voorkeur te beluisteren met de hoofdtelefoon op. De riffs van Vivian en de zwoele stem van Rob zullen je ontvoeren van deze drukke wereld.

Score: 4 uit 5

Links:
Riverdogs Offical
Riverdogs Facebook
Frontiers Music

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Krisiun – Scourge Of The Enthroned – Century Media – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Blood Incantation – Starspawn – Dark Descent Records – Release: 19-08-2016

LiveReviewer

Review: Metal Church – Damned If You Do – Nuclear Blast – Release: 07-12-2018

LiveReviewer
UA-17622028-3