Review: Saccage – Death Crust Satanique – PRC Music – Release: Out Now

Review: Review: Saccage – Death Crust Satanique – PRC Music – Release: Out Now.

Saccage is een Canadese crust metal band, opgericht in 2007. De teksten gaan in het algemeen over satanisme, drugs, alcohol en anarchie.

Saccage is:
Nath Botch – Gitaar en zang
Phat Labrosse – Basgitaar en zang
Dan Mécréant – Zang
Gauthier – Drums

Death Crust Satanique
SaccageIk kon maar weinig vinden over Saccage, maar na zoeken op internet kwam ik erachter dat “Death Crust Satanique” een re-release is. Het album is eerder in 2012 uitgebracht. In 2017 komt het album “Récidive” uit. Waarom “Death Crust Satanique” heruitgebracht wordt weet ik niet en waarom dit album zo belangrijk is dat deze voor reviews wordt vrijgegeven en niet “Récidive” dat weet ik ook niet.

Saccage komt uit het Frans sprekende gedeelte van Canada, of tenminste, men kan Frans, want het overgrote gedeelte van de teksten is in het Frans. Wat ik er uit kan opmaken is het allemaal heel gezellig. Dood en verderf voeren de boventoon, met een saus van alcoholisme en satanisme.
Het is ontegenzeggelijk crustcore. Ik luister het nu al een tijdje en nu pas valt het kwartje. Na de eerste paar luisterbeurten viel mij de muziek van Saccage een beetje tegen, nu na een maand (ja, een maand) begin ik het een beetje te begrijpen, ook al loop ik er nu nog steeds niet heel erg warm voor.

Het is allemaal goed gemaakt. Het album is ook goed geproduceerd. Maar het is, mijns inziens, geen topper in het genre. Ik heb betere albums gehoord. Nu ben ik niet de grootse crustcore adept, ik ben meer van de death metal. Maar ik zie crustcore eerder als een subgenre dat tussen death metal en grindcore in zit en niet zozeer als een subgenre van hardcore.

Buiten de death metal invloeden en de crustcore sound heeft Saccage ook wel een heel klein beetje wat black metal invloeden. Het is allemaal een beetje erg veel punk. En met al die verwijzingen naar Satan (‘Crisis toé dans le pit pour Satan’, ‘Death Crust Satanique’ en ‘Merci pour tout Satan’) kom je dan al snel richting black metal. En laten we wel wezen, Venom klinkt ook behoorlijk als een satanische punk band en Impaled Nazarene is anti-christelijke punk op steroïden.

Conclusie:
De reden van deze heruitgave is mij volledig onduidelijk. Desalniettemin klinkt het album oké. Het is geen uitblinker in het genre. Ik ben wel benieuwd hoe het nieuwe album “Récidive” gaat klinken, maar daar moeten we nog een poosje op wachten.

Score: 3,1 uit 5

Tracklist:
1. Motorcrust
2. Saccage Nocturne
3. Jump le train pour l’enfer
4. Beer, Dope & Evil
5. La Dérape Squad
6. Criss toé dans le pit pour Satan
7. Death crust satanique
8. Milice anti-Police calice
9. Ostie de chienne de l’enfer (sur l’cuir)
10. Merci pour tout Satan
11. Bois ou creve
12. Cirrhose du foie

Links:
Saccage Facebook
PRC Music

Tekst: Frank Joustra

Related posts

Review: Mantar – The Modern Art Of Setting Ablaze – Nuclear Blast – Release: 24-08-2018

LiveReviewer

Ghost Brigade – IV-One with the Storm – Season of Mist – Out Now

LiveReviewer

Review: Sepultura – Machine Messiah – Nuclear Blast – Release: 13-01-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3