Review: Siege Of Power – Warning Blast – Metal Blade Records – Release: 07-09-2018

Review: Siege Of Power – Warning Blast – Metal Blade Records – Release: 07-09-2018.

Siege Of Power is een soort superband, met (ex)leden van Autopsy, Asphyx, Hail Of Bullets, Soulburn en Grand Supreme Blood Court. Ze zijn begonnen als First Class Elite in 2013, maar vlak daarna zijn ze gestopt om vervolgens in 2017 weer als Siege Of Power een doorstart te maken.

Siege Of Power is:
Chris Reifert – Zang
Paul Baayens – Gitaar
Theo Van Eekelen – Basgitaar
Bob Bagchus – Drums

 

Warning Blast
Warning BlastDit is dus het debuut van Siege Of Power, maar als je de release van First Class Elite meetelt dan is dit het tweede wapenfeit van de band. Wat spelen de heren? Thrash metal, crustcore met een lompe death metal saus, zou ik zeggen. Alleen het laatste nummer ‘The Cold Room’ klokt voorbij de vier minuten, de nummers op de rest van het album duren ergens tussen de minuut en drie minuten. Korte doorstampers dus. Dat was ook de bedoeling volgens de band. Het album is in slechts enkele uren opgenomen en het gros van het materiaal is pas geschreven tijdens het opnameproces. That’s the spirit!

De nummers hebben hierdoor een punk uitstraling, terwijl er ook een behoorlijke dosis OSDM in verwerkt is. Dat krijg je als je een stel oude death metal fanaten opsluit in een studio terwijl ze een crust/punk vibe hebben.

Natuurlijk is er helemaal niets vernieuwend aan de muziek en kun je er allerlei bands in terug horen. Ik hoor vooral Bolt Thrower en Discharge er in terug. Hier en daar sluipt er een stukje S.O.D. in, luister maar eens naar opener ‘Conquest for what?’, daar verwacht ik ieder moment dat Sergeant D komt opdraven. Ook Carnivore en zelfs hele oude Type O Negative bespeur ik.

Dit is lekkere boze mannen metal. Dit doet het ook goed tijdens een autorit. En met een speelduur van bijna drie kwartier zit je dan ook niet te lang opgesloten in de auto.

Conclusie:
Dit gezelschap heeft een uiterst vermakelijk schijfje op de mensheid losgelaten. Lekkere agressieve metal, zoals het hoort. Zonder poespas, gewoon In Your Face!

Score: 3.9 uit 5

Tracklist:
1. Conquest for what?
2. For the Pain.
3. Bulldozing Skulls.
4. Born into Hate.
5. Torture lab.
6. Uglification.
7. Trapped and Blinded.
8. Diatribe.
9. Warning blast.
10. Mushroom Cloud Altar.
11. Lost and Insane.
12. Bleeding for the Cause.
13. Escalation ’til Extermination.
14. Privileged Prick.
15. Short Fuse.
16. Violence in the Air.
17. It Will Never Happen.
18. The Cold Room.

Links:
Siege Of Power Facebook
Metal Blade Records
Metal Blade Records Facebook

Tekst: Frank Joustra

Related posts

The Black Dahlia Murder – Abysmal – Metal Blade Records – Release: 18-09-2015

LiveReviewer

Review: Bury Tomorrow – Black Flame – Music for Nations – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Candlemass – The Door to Doom – Napalm Records – Release: 22-02-2019

LiveReviewer
UA-17622028-3