Review: Sister – Stand Up ,Forward, March! – Metal Blade Records – Release: Out Now

Review: Sister – Stand Up ,Forward, March! – Metal Blade Records – Release: Out Now.

Sister is een Zweedse sleaze/punk rockband met metal invloeden. De band staat vooral bekend om hun intensieve live act. Waar het debuutalbum “Hated” (2011) zwaar beïnvloed is door de glamrock bands uit de jaren 80, liet opvolger ”Disguised Vultures” (2014) al een stuk minder gepolijst geluid horen. Op dit derde album zet de band qua rauw randje en agressief geluid nog even een tandje bij.

Sister is:
Jamie Anderson – Zang
Tim Tweak – Gitaar
Martin Sweet – Bas
Cari Crow – Drums

Stand Up ,Forward, March!
sister-standupforwardmarch‘Destination Dust’ heeft een filmisch intro waarna de akoestische gitaar kort invalt en de drums beginnen te rollen. Zanger Jamie Anderson krijgt steeds meer een van whiskey doordrongen stem en zijn, soort van hysterische, screams doen me denken aan John Connelly van Nuclear Assault.

‘Carved In Stone’ begint heel erg catchy met een sing along. Guns N’ Roses invloeden zijn niet ver weg en mede door de ruige vocalen zou je een vergelijk kunnen trekken met Warrior Soul. De meeste nummers op dit album liggen wel in het verlengde van dit nummer. Ze liggen lekker in het gehoor en na een aantal keren luisteren kun je ze ook al wel meezingen.

Helemaal voorgekauwd is de muziek nu ook weer niet. ‘Trail of Destruction’ laat qua songstructuur, en met name in het refrein, invloeden van Testament doorschemeren. ‘Carry On’ is een soort van ballad die rustig begint met akoestische gitaar. Jamie gebruikt hier zijn schorre zangstem; heel erg opvallend, maar mijns inziens niet heel erg passend bij deze passage.

‘Let It Bleed’ is ook een nummer dat er uitspringt. Het nummer is rustig en creëert, mede door het gebruik van keys, een soort van doomy sfeer. Hier passen de ruige vocalen ook wat meer bij de muziek dan bij ‘Carry On’.

Conclusie:
De band doet er ook niet veel aan om hun invloeden te verbergen. In de meeste nummers hoor ik wel wat bekends en zelfs het ritme van ‘No Limits’ van Two Unlimited komt voorbij, alhoewel dat niet echt een invloed zal zijn. Desondanks is het een album dat erg lekker weg luistert.

Score: 3,75 uit 5
 

Tracklist:
01. Destination Dust
02. Carved In Stone
03. Lost In Line
04. Trail Of Destruction
05. Carry On
06. Unbeliever
07. Let It Bleed
08. Liberation Song
09. Dead Man’s Dirt
10. Endangered Species
11. Piece Of Shame

Links:
Sister Facebook
Sister Official
Metal Blade Records

Tekst: Marcel Klaster

Related posts

Review: Huntress – Static – Napalm Records – Release: 25-09-2015

LiveReviewer

Review: Sunburst – Fragments Of Creation – Inner Wound Recordings – Release: February 26th 2016

LiveReviewer

Review: Martyrdoom – Grievous Psychosis – Martyrdoom Productions – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3