Review: Skeletal Remains – Devouring Morality – Century Media – Out Now

Review: Skeletal Remains – Devouring Morality – Century Media – Out Now.

Heel soms wordt je als reviewer ineens gepakt door een album en bam, dan weet je: dit kan weleens het album van het jaar worden. Dit gevoel bekroop mij toen ik de nieuwste van Skeletal Remains, “Devouring Morality” op het werk door mijn dopjes heen liet blasten. Godverdomme, wat pakt de band mij daar bij de strot.

Het geval is dat Skeletal Remains terug pakt naar de oude glorietijden, zonder dat het retro of makkelijk cashen schreeuwt. Ik voel de vibe van een Morbid Angel, maar ook de groove van Obituary zit er smeuïg doorheen gerommeld. Een vleugje Death komt ook menigmaal in mij op. Hier en daar wat moderniteit er doorheen om de extra knal te maken. Gooi daar over heen de van Drunen-achtige grunt, gedaan door Chris Monroy, en je hebt dé sound te pakken!

Wordt het nu een misbaksel van een samenraapsel van meerdere bands? Gelukkig niet. Skeletal Remains weet alles tot een eigen geheel te maken. Maakt het uit dat het soms bekend in de oren klinkt? Nee, de band komt daar mee weg, omdat het gewoon zo ontiegelijk bruut en eigen wordt neergezet. Pure echte death metal dat is wat je voor je kiezen krijgt met deze prachtplaat. Ik ga er verder geen woord aan vuil maken en de plaat gaat weer steevast op repeat! Verplichte kost voor death metal liefhebbers!

Score: 4,5 uit 5

Links:
Skeletal Remains Facebook
Century Media

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Review: Rick Springfield – Rocket Science – Frontiers Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Norylsk – Catholic Dictatorship – Selfmade God Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Candlemass – The Door to Doom – Napalm Records – Release: 22-02-2019

LiveReviewer
UA-17622028-3