Review: Sodom – Partisan (EP) – Steamhammer/SPV – Release: 23-11-2018

Review: Sodom – Partisan (EP) – Steamhammer/SPV – Release: 23-11-2018.

Sodom, wie kent ze niet, de Duitse band rondom Tom Angelripper, behorende tot de ‘Teutonic Four’. De band is altijd onderhevig geweest aan line up wisselingen en zo was het begin dit jaar ook niet anders toen Tom afscheid nam van de rest van de band. In mei stond er echter al weer een nieuwe band op het podium tijdens het Rock Hard festival met in de gelederen oudgediende Frank “Blackfire” Gosdzik, die van 1986 tot 1989 bij de band speelde.


Sodom is:

Tom Angelripper – bas, zang
Frank ‘Blackfire’ Gosdzik – gitaar
Yorck Segatz – gitaar
Husky – drums

Partisan
Opvallend is dat de band,die altijd uit drie man bestond, nu een viermansformatie is. De twee nieuwe gitaristen hebben gelijk ook een groot aandeel op deze EP. Het eerste nummer ‘Partisan werd grotendeels geschreven door Frank en het tweede nummer ‘Conflagration’ volledig door Yorck. De teksten, die grotendeels oorlog gerelateerd zijn, komen uiteraard van Tom zelf.
Beide nummers zijn op zich niks nieuws onder de zon, maar het klinkt door de nieuwe aanwinsten en de productie toch allemaal een stuk frisser dan het voorgaande werk van de laatste jaren. De drums zijn bewust old school gehouden, maar de rest klinkt dynamisch en niet te gladjes.
Het derde nummer op deze EP is een live versie van ‘Tired and Red’ van het album ‘Agent Orange’, opgenomen op het al eerder genoemde Rock Hard Festival. Uiteraard zal hier wat aan gesleuteld zijn, maar de band klinkt, op een klein drumfoutje na in het begin, erg strak.

Deze EP komt aan de vooravond van de “TV Headbangers Ball Tour 2018”, waar de band het podium gaat delen met Exodus, Death Angel en Suicidal Angels. De toer start 30 november in Leipzig en de heren zijn 5 december te zien in 013 in Tilburg.

Tracklist:
1. Partisan
2. Conflagration
3. Tired & Red  (Live at the Rock Hard Festival 2018)

Links:
Sodom Facebook
Steamhammer/SPV

Tekst: Marcel Klaster

Related posts

Bleeding Gods komt met teaser van nieuw werk

livereviewer

DEEP PURPLE KONDIGT NIEUW ALBUM AAN: NOWWHAT?! VERSCHIJNT 29 APRIL

livereviewer

Review: The Vintage Caravan – Voyage – Nuclear Blast – Release 10 januari 2014

livereviewer
UA-17622028-3