Review: Sorcerer – Sirens – Metal Blade – Release: Out now

Review: Sorcerer – Sirens – Metal Blade – Release: Out now.

Het verhaal van de Zweedse band Sorcerer is een beetje apart. Ondanks twee zeer goede demo’s uit 1989 en 1992 kwam de band destijds niet tot het maken van een volwaardig album. Pas in 2010 (!), toen Keep It True baas Oliver Weinsheimer voor één van zijn andere festivals (Hammer Of Doom) een verzoek deed aan de band om te komen spelen, als speciale aantrekker voor de line-up, kwam er weer leven in de band. De oude demo’s werden opgepoetst en met wat extra nummers erbij was Sorcerer weer terug en vierde een groot succes tijdens Hammer Of Doom.

In 2015 kwam het eerste écht nieuwe werk uit onder de naam ‘In The Shadow Of The Inverted Cross’ en daarop liet de band al horen dat het deze keer menens was. En dat wordt nu kracht bij gezet door de single ‘Sirens’ en iets later dit jaar ook nog eens met een nieuw album “The Crowning Of The Crimson King”.

Sorcerer is:
Anders Engberg – Zang
Johnny Hagel – Bas
Kristian Niemann – Gitaar
Peter Hallgren – Gitaar
Robert Iversen – Drums

Sirens
SirensDe stijl die Sorcerer hanteert is een slimme en aangename combinatie van Rainbow (Dio tijd), Black Sabbath (Tony Martin tijd) en ook Solitude Aeturnes en Candlemass. Heavy, doomy, maar ook zeker melodieus en daardoor toegankelijk. Met name de stem van Anders Engberg is perfect voor deze combinatie en hij leidt de weg door de donkere sound van de band. ‘Sirens’ is een lekkere mid-tempo stamper en wel een goede keus als single. Het laat goed horen waar de band voor staat.

De B-kant is ‘Disciples Of The Dark’, een nummer dat niet op het aankomende album zal staan. En dat is opmerkelijk want als de nummers die wel op “The Crowning Of The Fire King” zijn beland nog beter zijn dan deze B-kant kunnen we ons voorbereiden op een knaller van een plaat die wel eens in de top 10 van menige liefhebber kan komen. Een lekkere doomy sfeer door kerkzang, zeer goed solowerk en sterke riffs, zoals het hoort in deze tak van sport. Mijn interesse naar het volgende album is meer dan groot!

Tracklist:
1. Sirens
2. Disciples Of The Dark

Score: 4 uit 5

Links:
Sorcerer Facebook
Sorcerer Official
Sorcerer Youtube

Tekst: Winston Arntz

Related posts

Review: Despite – Synergi – Eclipse Records– Release: 22-07-2016

LiveReviewer

The Dead Daisies – Revolucion – Spitfire Music – Release, 29 Mei 2015

livereviewer

Review: Saxon – Battering Ram – UDR Music – Release: 16-10-2015

livereviewer
UA-17622028-3